Travel

Dit zijn de leukste steden om te bezoeken volgens Gen Z

leukste-steden-gen-z

Generatie Z vindt over al wel iets van. Ze hebben hun mening klaarliggen en prioriteiten duidelijk op een rijtje. Deze normen en waarden laten ze dan ook niet achter in Nederland, wanneer ze gaan reizen. Dit zijn de populairste steden onder de hippe Gen Z'ers.

Gen Z op reis

De Generatie Z, ook wel Gen Z genoemd. Op internet verschillen de meningen over deze groep nog al. Wie hoort er nu precies bij en wie niet? Volgens het Amerikaanse Pew Research Center gaat het om de groep jongeren die tussen 1997 en 2012 zijn geboren. Waar we het wel over eens kunnen zijn, is dat dit misschien wel de meest ‘woke’ generatie is van allemaal. Diversiteit is bijvoorbeeld enorm belangrijk voor deze groep. Dit merk je ook in de keuzes die zij maken tijdens het reizen. Zij gaan liever op vakantie naar steden waar de LGBTQ+ community wordt geaccepteerd en gendergelijkheid vanzelfsprekend is.

Daarnaast is goede mobiliteit, technologie en entertainment heel belangrijk voor ze tijdens het reizen. En niet te vergeten, genoeg aanbod aan restaurantjes met vegetarische en vegan opties op de menukaart. Hoewel dit een lange lijst aan eisen is, zijn er genoeg plekken waar ze hieraan voldoen. Dit zijn volgens Gen Z de leukste steden om te bezoeken!

Top 5 steden volgens Gen Z

De steden liggen ver uit elkaar. Van binnenland en Europa, tot in het verre Amerika. De Gen Z’ers zijn niet vies van een vliegreisje hier en daar, maar verplaatsen zich het liefst met de trein door het continent heen. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook nog eens beter voor het milieu. We zeiden toch dat ze woke waren?

1. Berlijn, Duitsland

We beginnen met Berlijn. De hoofdstad van Duitsland tikt alle vakjes af die Gen Z belangrijk vindt. Je kunt er gemakkelijk met de trein naartoe en waant je binnen enkele uren in een totaal andere wereld. Je zal je niet snel vervelen in deze stad. Van de coolste streetarttours tot aan de hardste clubs. Momenteel is techno het populairste muziekgenre onder de jongeren. Niet gek dus dat Gen Z graag naar onze Oosterburen afreist om flink te beuken.

Daarnaast is de diversiteit in deze wereldstad erg groot. De gay community wordt met open armen ontvangen en niks is te gek! Je kijkt je ogen uit in Berlijn. Ook de kledingstyle is hier ver ontwikkeld en iets om inspiratie uit te halen. Al met al, een superstad voor een toffe stedentrip met je vriendinnen.

2. Londen, Engeland

Londen, wie is er van de Generatie Z nog niet geweest? Het is zo gemakkelijk om naartoe te reizen en een geweldige thuisbasis voor veel grote en populaire artiesten. Denk aan de enige echte Harry Styles. Hij is afgelopen zomer vaak gespot in de hoofdstad en elke Styles-fan wil natuurlijk een glimp van de ster opvangen. O la la!

Ook is de stad in de winter gigantisch populair. De kerstversieringen en knusse sfeer trekt de doelgroep aan. Daarnaast kan je in Londen overal contactloos betalen, is het openbaar vervoer makkelijk bereikbaar en hoef je je niet zorgen te maken dat je ergens geen internet hebt – perfect voor deze altijd online te vinden generatie.

3. Seoul, Zuid-Korea

Gen Z houdt het niet alleen maar dicht bij, ook Seoul staat in het rijtje leukste steden. De reden hiervan is heel simpel. De fanbase van K-Pop is zó groot, dat het toerisme in Zuid-Korea een grote boost heeft gekregen de afgelopen jaren. Voor de Nederlandse fans is het wel een eindje reizen, maar toch zijn er jongeren die het er wel voor over hebben. Naast de muziekindustrie, staat Seoul ook bekend om de goedkope prijzen en levendige gamescene. De stad bewijst zich als perfecte bestemming voor de jonge reizigers. Ze bieden supersnel internet, een rijke culinaire diversiteit met maar liefst 181 vegetarische en vegan restaurantjes. Wow!

4. Los Angeles, USA

Nu we toch bezig zijn met lange vluchten, maken we ook een ommetje langs Los Angeles. Ook the city of angels staat in het teken van livemuziek en concerten. Artiesten zoals Beyoncé, The Weeknd, BTS en niet te vergeten, Taylor Swift waren allemaal op wereld tournee. Enne, uiteraard kwamen ze ook langs het zonnige Los Angeles. Daarnaast wil iedereen een keertje langs Venice Beach en mee dansen op de leukste strandfeestjes en festivals toch?

Niet alleen perfect voor vakanties, maar ook om naartoe te gaan op exchange is deze stad razend populair onder de jongeren. Veel Nederlandse en Europese jongeren kiezen ervoor om een semester in LA te studeren. De Engelse taal beheersen ze al, dus het is makkelijker om hier vrienden te maken. Én het zonnetje werkt natuurlijk ook mee 😉

5. Amsterdam, Nederland

Het oude vertrouwde Amsterdam verdient ook een plekje tussen de leukste steden volgens Gen Z. Met wel 7 miljard (!) views op TikTok, gaat onze Nederlandse hoofdstad regelmatig viraal. Dit heeft te maken met de grote LGBTQ+ gemeenschap en de relatief hoge acceptatie in ons kleine landje. Denk bijvoorbeeld aan de druk bezochte Canal Pride in de zomermaanden. Ook krijgt de NSDM-werf veel aandacht op social media. Hier kan je een paar keer per maand terecht voor een enorme vintage- en tweedehandsmarkt. Iedereen kan hier met zijn of haar kraampje staan. Gen Z’ers vinden het leuk om te thriften en te zoeken naar de mooiste pareltjes.

Beeld: instagram @elise.bak