Beauty

De 5 leukste haarstijlen voor oudejaarsavond

haarstijlen-oudejaarsavond

Er feestelijk uitzien zonder al te veel moeite te hoeven doen? Doe je door middel van deze simpele maar feestelijke haarstijlen kan dat!. Wij hebben de 5 leukste haarstijlen voor oudejaarsavond voor je op een rij gezet om je alvast wat inspiratie te geven. You’re welcome!

1. Messy bun

Een haarstijl die we allemaal wel kunnen creëren en die er ook nog eens heel chique uitziet is een messy bun. Zonder al te veel moeite te doen heb je binnen een paar minuten je look voor oudejaarsavond gecreëerd. Mocht je deze haarstijl nog feestelijker willen maken, kan dat op veel verschillende manieren. Ga bijvoorbeeld voor een glitter scrunchie, een opvallende haarclip, haarspeld met diamanten of verwerk losse steentjes in je haar en knot.

2. Mini vlechtjes

Oudejaarsavond vraagt om een leuk maar speels kapsel. Een look die ons meteen te binnen schiet zijn mini vlechtjes. Deze haarstijl wordt voornamelijk in het voorjaar gedragen, maar naar onze mening kan deze haarstijl het hele jaar door! Al helemaal met oudejaarsavond aangezien dat de perfecte gelegenheid is om te experimenteren met verschillende looks. Mini vlechtjes zijn daarnaast heel makkelijk te maken en kunnen gebruikt worden om ‘hair tinsels’ of haarglitters in te verwerken.

3. Diamanten

Ben je niet zo goed met het maken van vlechten, staarten of knotjes? Ga dan op zoek naar een mooie haaraccessoire met diamanten of andere glitter steentjes. Één ding is belangrijk met oudejaarsavond: glitter and glamour. Ga bijvoorbeeld voor een haarband met diamantjes of ga out side of the box door een diamanten ketting in los haar of een simpele staart te verwerken.

4. Glitter spelden

We kennen allemaal die chique look waarbij de voorste plukjes van je haar strak langs je oren zitten. Het allermooist als de rest van je haar achter je schouders valt. Deze haarstijl is heel makkelijk te creëren door de voorste twee plekken van je haar in je nek aan elkaar vast te maken door middel van een elastiekje. Mocht je haar hier te kort voor zijn kan je ze met speltjes achter je oren vastzetten en waar nodig stijlen met haarlak of gel. Dan weet je zeker dat je haar de hele avond op z’n plek blijft zitten. Vervolgens kan je deze nu al chique haarstijl nog feestelijker maken door opvallende haar- of schuifspelden toe te voegen. Jij bent klaar voor een feestje.

Lees ook:
Zien! Tiger Blonde is dé haarkleur van dit moment

5. Chique staart

We sluiten dit lijstje af met een tijdloos kapsel dat altijd in de mode zal blijven. We hebben het natuurlijk over een chique paardenstaart waarbij het elastiekje verborgen is onder je eigen haar. Er zijn verschillende manier waarop je deze haarstijl kan creëren. Zo kan je ervoor kiezen om tijdens het maken van je start één pluk in je nek los te laten hangen en deze vervolgens om het elastiek te wikkelen. Je kan er ook voor kiezen om een pluk uit je paardenstaart te pakken. De tweede optie werkt vaak beter bij meiden met lang haar, dus mocht je wat korter haar hebben raden we je aan voor de eerste optie te gaan.

Beeld: pinterest