Health

Science says: van deze leeftijd geen hooikoorts meer

leeftijd-geen-hooikoorts-meer

Wanneer de zon weer gaat schijnen en de bloemetjes in bloei staan, hebben helaas heel veel mensen last van hooikoorts. Dit kan de liefde voor de lente verpesten, maar wees niet getreurd, want vanaf déze leeftijd heb je er een stuk minder last van!

Hooikoorts

De piek van het hooikoortsseizoen is aangebroken. De lente is van start gegaan en in de maanden mei en juni staan de bomen het mooiste in bloei. Heel veel mensen in Nederland hebben er rond deze tijd van het jaar enorm veel last van. Niet iedereen loopt rond met rode ogen en een droge keel, maar toch heeft 20% van de bevolking lichte tot ernstige klachten. Dit kan gaan om een kriebel in je neus, tot een zere keel en benauwdheid. Door deze pollenallergie denkt jouw lichaam dat er een schadelijk stof binnen wil dringen. Dit is de reden achter al dat genies, gesnotter en gehoest. Gelukkig hoef je niet tot aan je dood met deze vervelende klachten rond te lopen. Uit onderzoek is gebleken dat je vanaf déze leeftijd van je hooikoorts af bent!

Lees ook:
Heb je last van hooikoorts? Drink dan dit alcoholische drankje

Geen last meer van na deze leeftijd

Voor iedereen die dit artikel leest met tranende ogen en een rood neusje, we hebben goed nieuws voor jullie. Allergoloog Adam Fox, Guy’s & St. Thomas Hospital in Londen, heeft onderzoek gedaan naar de klachten van hooikoorts en vanaf welke leeftijd je hier minder last van hebt. Misschien moet je er nog even op wachten, maar na je vijftigste heb je vrijwel geen hooikoortsklachten meer. Hoe ouder je wordt, hoe minder actief je immuunsysteem is. Hierdoor herkent de pollenallergie de stofjes niet meer als ‘giftig’ en heb je minder last van irritaties.

Moet je nog 35 jaar wachten tot je eindelijk de halve eeuw bereikt? Dan hebben wij nog wat tips om in de tussentijd je klachten wat te verminderen. Smeer aan de binnenkant van je ogen en neus wat vaseline, dit werkt als een beschermlaagje tegen de rondvliegende pollen en stuifmeel. En om optimaal van de lente te kunnen genieten, ga naar het strand! Ga rond deze tijd van het jaar even niet picknicken in het bos, maar neem je kleedje mee naar de zee. Hier heb je minder kans om pollen tegen te komen en zo kan je alsnog van het zonnetje genieten.

Beeld: pexels

Must reads 👀