Health

Waarom je nooit langer dan 15 minuten op de wc moet zitten

op-wc-zitten

Terwijl je een nummer één of twee draait is het wel zo fijn om op je telefoon te zitten. Echter vliegen de minuten dan voorbij. Oeps, afknijpen dan maar! Je lange toiletbezoekje lijkt onschuldig, maar blijkbaar moet je nooit langer dan 15 minuten op de wc zitten!

Lang op de wc

We doen het allemaal wel eens: lang op de wc zitten. Het lijkt onschuldig, maar nu blijkt dit erger te zijn dan je denkt. Te lang op de wc zitten kan namelijk vervelende bijwerkingen veroorzaken. Zo is de kans groot dat je onnodig blijft persen terwijl je je behoefte al gedaan hebt. Je gaat alleen een grote boodschap doen als je daar aandrang voor voelt. In dat geval gaat het negen van de tien keer probleemloos en ben je zo klaar. Langer dan 15 minuten op de wc blijven zitten is dus niet nodig. Ook niet voor een nummer twee.

Lees ook:
Durf je niet te poepen? Met déze Poop Drops laat je nooit meer een geurtje achter

Gezondheidsproblemen

Te lang op de wc zitten brengt naast vervelende bijwerkingen ook gezondheidsproblemen met zich mee. WHUT?! Ja, echt waar. Wanneer je te lang blijft zitten ga je onnodig persen. Dit kan ervoor zorgen dat je last krijgt van aambeien. De aders aan de binnenkant van je anus zwellen dan op. Het liefst wil je dit voorkomen, want aambeien zijn echt geen pretje hoor!

Naast aambeien kan een te lang toiletbezoekje je stoelgang verslechteren. Doordat je te veel tijd doorbrengt op de wc en vaak je telefoon meeneemt, raak je afgeleid. Je lichaam negeert de aandrang en trekt de ontlasting terug. In de normale situatie moet de ontlasting je darmen zo snel mogelijk verlaten, maar door jouw lange toiletbezoekjes raak je juist verstopt. Ga dat maar eens uitleggen bij de huisarts…

Beeld: pinterest