Love

Déze tips zorgen ervoor dat je langeafstandsrelatie gaat werken

langeafstandsrelatie

Relaties zijn niet altijd even makkelijk, vooral daten op een lange afstand kan een uitdaging zijn. Daarom vertellen wij jou alle do's en don't voor een langeafstandsrelatie.

Wat je wél moet doen

1. Slakkenpost 

Een langeafstandsrelatie kan erg lastig zijn, maar gelukkig zijn er genoeg manieren om het toch te laten werken. Berichtjes sturen kunnen we allemaal, maar hoe leuk is het als je een ouderwetse brief schrijft naar je lover. Wees creatief en neem een pauze van al het sms’en. Plak de brief vol met stickers en krabbeltjes en send. Hij of zij zal het super leuk vinden als de brief eenmaal is aangekomen en hoe leuk is het als je lover je iets terugschrijft?!

2. Telefoongesprekken 

De hele dag elkaar sms’en kan nog wel eens onpersoonlijk aanvoelen. Kies daarom een bepaald tijdstip van de dag uit om even met elkaar te bellen. Je kunt zelf bepalen wanneer dit is en op deze manier kun je alles tegen je partner zeggen zonder enige afleiding. Jullie kunnen met een goed gesprek samen in slaap vallen of elkaar aan het begin van de dag even bellen. Je zult het super leuk vinden zodra je telefoon afgaat en je zal vol excitement zitten.

3. Cadeautjes 

Door een cadeautje op te sturen naar je partner laat je op een leuke manier zien hoeveel je ze mist. Je kunt zelf je budget bepalen en wat je erin doet. Stuur bijvoorbeeld zijn of haar favoriete chocolade op of een leuk briefje waarin staat hoeveel je van ze houdt. Doordat je aan diegene denkt en moeite doet zullen ze hun dag met een grote lach op hun gezicht beginnen.

4. Wekelijkse date 

Als je een langeafstandsrelatie hebt kan het nog wel eens lastig zijn om vaak op date te gaan. Je moet dus op een creatieve manier uitzoeken hoe je samen tijd gaat doorbrengen. Plan samen een wekelijkse date waar jullie beiden naar uit kunnen kijken. Je kan samen een romantische film kijken via FaceTime of eten bestellen. Het is natuurlijk niet hetzelfde als in real life, maar het kan helpen om de afstand iets korter te laten aanvoelen.

5. Berichtjes 

Je hoeft niet 24/7 elkaar te sms’en, maar ‘s ochtends met elkaar inchecken is een must. Het kan een super kort berichtje zijn, maar hierdoor laat je je lover wel weten dat je aan hem of haar denkt. Je kunt ook een leuke sticker sturen of een spraakmemo om elkaars stem even te horen.

Lees ook: 
Het is bewezen! Mannen zorgen voor meer stress in een relatie

Wat je niet moet doen

1. Continu sms’en 

Ondanks de langeafstandsrelatie is het ook niet gezond om continu met elkaar te sms’en. In plaats van elkaar elke vijf minuten te sms’en, kies je elke dag een bepaald tijdstip uit waarop je ongestoord en zonder afleiding met elkaar kunt praten.

2. Te veel videobellen 

Als je teveel met elkaar gaat videobellen kan het ervoor zorgen dat je je moeilijk kan concentreren op alle andere dingen die in je leven gebeuren. Het kan ook een soort verplichting worden terwijl het iets moet zijn waar je naar uit kunt kijken. Praat daarom hierover met je partner en vind een balans die voor jullie beiden werkt.

3. Focussen op de afstand 

Probeer niet te veel na te denken over de afstand tussen jou en je soulmate. Dit kan lastig zijn, maar als je teveel over je langeafstandsrelatie gaat nadenken kan je manier van denken snel veranderen. Je kunt blijven hangen in deze negatieve gedachten en denken dat je relatie niet meer werkt. Wanneer je deze gevoelens krijgt, is het fijn om te gaan wandelen en tijd voor jezelf te maken. Voordat je het weet zie je de persoon waarvan je houd weer en kan je je concentreren op de positieve dingen in je relatie.

4. Discussiëren via sms 

Ondanks de lange afstand kan je nog steeds ruzie krijgen met je partner. Als je zo een discussie of ruzie krijgt via sms zorg er dan voor dat je ze opbelt om je meningsverschillen op te lossen. Je partner zal je bereidheid om te communiceren waarderen, en je vermijdt het gedoe om erachter te komen wat hun teksten echt betekenen. Communication is key!

5. Elkaar de schuld geven 

Als je veel last krijgt van de afstand, kan het de makkelijkste manier zijn om je frustratie af te schuiven op je partner. Op dagen dat ze er niet zijn om zoveel te praten als gewoonlijk, probeer dan te begrijpen dat zij ook een druk schema hebben net zoals jij. Onthoud hoeveel ze van je houden en denk aan alle dingen die jullie relatie zo geweldig maakt. Focus op de positieve dingen en probeer de negatieve gedachten los te laten.

Beeld: Pinterest