Beauty

WOW! Zó blijven je krullen langer zitten volgens de kapper

Ben je het ook zo zat om je haar te krullen en dat ze vervolgens binnen een paar uur weer uitzakken? Dan gaan deze tips je hierbij helpen. Zó blijven je krullen langer zitten volgens de kapper.

Krullen

Je hebt steil haar en wil wel eens een mooie bos met krullen. Vervolgens pak je de krultang erbij en ben je urenlang bezig om de perfecte golf in je haar te krijgen. Ten slotte zet je een stap naar buiten en weg zijn ze. Deze struggle herkennen veel meiden met steil haar. Maar hoe kun je er nou voor zorgen dat krullen langer blijven zitten? 

De beste manier om ervoor te zorgen dat je krullen of golven langer blijven zitten, zit hem in de voorbereiding. Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is iets wat veel meiden niet doen of ze maken de fout om producten te gebruiken nadat ze de krullen hebben aangebracht. Maar als je er over nadenkt, is het veel logischer om je haar voor te bereiden voordat je het gaat stylen. Het is ook een stuk eenvoudiger dan het misschien klinkt. Haarstylist, Samantha Cusick, plaatste op haar Instagram een video om het te bewijzen. In de video deelt zij haar routine om ervoor te zorgen dat de tijd die ze aan het stylen van haar haar besteedt, geen tijdverspilling is. 

Lees ook: 
Trend-alert! Dit zijn de haarkleurtrends voor het voorjaar van 2023

Wat zijn de stappen? 

Haarstylist, Samantha Cusick, legt het stap voor stap uit in haar video. “De sleutel tot langer houdbare krullen is om ervoor te zorgen dat je een mousse aanbrengt op nat haar nadat het is gewassen en voordat je het droogt”, legt haarstylist Samantha uit in haar video. Zij gebruikt de Four Reasons Professional Fiber Mousse, die belooft een langdurige fixatie en zorgt ervoor dat het haar flexibel en niet knapperig is. 

Vervolgens droogt Samantha haar haar en spuit het daarna helemaal in met Redken 18 High Hold Quick Dry Instant Finishing Hairspray, maar je kunt ook een vergelijkbaar product gebruiken. “Dan kun je doorgaan en het krullen zoals je wilt. Ik gebruik hier een tang”, zegt Cusick. “Als je het eenmaal helemaal hebt gekruld, laat je het in kleine linten voordat je het uitborstelt.”

Daarna borstelt zij haar haar met een grove kam, dit gebruikt zij in plaats van haar vingers, omdat het de hitte van de krullen kan aantasten. Als laatste gebruikt ze R + Co’s Zig Zag Root Teasing Texture Spray, om meer volume toe te voegen. “Je hoeft echter niet veel te gebruiken, want je hebt er al alles in gedaan wat je nodig hebt”, aldus Samantha. Ga jij deze techniek voor je volgende feestje proberen? Wij ieder geval wel! 

View post on Instagram
 
Beeld: Pinterest