Love

Zo vaak hebben gelukkige koppels ruzie per week

Danique
koppels-ruzie

Ben je bang dat je relatie tot een einde komt omdat jullie vaak ruzie hebben? Geen zorgen! Uit onderzoek blijkt dat ruziemaken heel gezond is én zelfs hartstikke goed kan zijn voor jullie relatie. Zó vaak hebben de beste koppels ruzie per week!

Verschillende soorten ruzies

Je kan het misschien bijna niet geloven, maar ruziemaken met je partner schijnt dus écht goed te zijn voor jullie relatie. Of dit nou gaat om wie deze keer de hond uitlaat of veel emotionelere onderwerpen, discussies zijn gezond! Elke ruzie is natuurlijk wel anders, dus niet meteen ruzies gaan opzoeken bij je lover die niet nodig zijn.

De manier waarop een koppel ruzie maakt is bepalend voor de relatie. Het is namelijk belangrijk om goed te luisteren naar je partner en hem of haar te laten uitspreken. En het is beter om geen oude koeien uit de sloot te halen en alleen te ruziën over wat er nú aan de hand is. Dat kan soms lastig zijn. Probeer ook sorry te zeggen tegen de ander als jij degene bent die fout zat.

Lees ook:
5 fouten die je absoluut niet moet maken in een relatie

Zó vaak ruziemaken per week

Maar hoe vaak maken de gelukkigste koppeltjes dan ruzie? Uit onderzoek is gebleken dat koppels, die maar liefst zeven keer per week een vurige discussie hebben, het gelukkigste zijn! Woah, dat is waarschijnlijk een stuk meer dan dat je verwacht had. De stelletjes die weinig tot nooit ruzie maakten waren een heel stuk ongelukkiger met elkaar.

Een knallende ruzie hebben is dan wel niet de gezelligste couple activity, maar het is wel heel goed om al je emoties er eens uit te gooien! Spreek over je gevoelens en vertel wat je er in je omgaat tegen je partner en je zult elkaar echt beter gaan begrijpen. Het beste is om altijd eerlijk te zijn en dat zal vast discussie opleveren, maar in the end zorgt dat wel voor een betere band!

Beeld: the notebook