News

OMG: het wordt met Koningsdag kouder dan op Nieuwjaarsdag

koningsdag-frisser-dan-nieuwjaarsdag

We waren met ze allen mega blij toen we hoorden dat het lekker weer zou worden. Helaas hebben we nu een stuk minder leuk nieuws, want Koningsdag wordt zelfs kouder dan Nieuwjaarsdag. Say what?! Dat wordt dus met een dikke jas aan de verjaardag van de koning vieren. Bah!

Koningsdag

Ieder jaar kijken we uit naar de verjaardag van de koning. Op deze dag kunnen we met ze alle onze oranje kleren uit de kast halen en Nederlandse vlaggetjes op onze gezichten smeren. Op deze feestdag gaan we heerlijk bootje varen, feest vieren en bier drinken terwijl we de stad doorlopen of dansen op een festival. Het is ook het begin van het voorjaar waarop het zonnetje heerlijk gaat schijnen. Maar helaas zal dat dit jaar anders verlopen. Het zal op Koningsdag namelijk zelfs kouder worden dan op Nieuwjaarsdag. Wij vertellen je welke temperaturen je op deze dag kan verwachten.

Weersverwachting

Vroeg in de ochtend op Koningsdag liggen de temperaturen net boven het vriespunt. Overdag wordt het in het noorden maximaal 11 graden en in het zuiden maximaal 15 graden. Op Nieuwjaarsdag was het 12 tot 17 graden, wat ook al vrij bijzonder was voor begin januari. Helaas kunnen we op Koningsdag dus niet zonder jas feest vieren, maar gelukkig het blijft wel droog. Onze haren en make-up zullen dus niet verpest worden door de natte regen.

Het kan wel op sommige plekken gaan vriezen. Langs de kust is het enkele graden boven de nul. Mocht je van plan zijn om Koningsdag op het strand te gaan vieren, trek dan een dikke jas aan of drink een extra drankje om jezelf warm te houden.

Lees ook: 
Wil je proeven: dit is dé Koningsdag cocktail van 2023

Het zal op Koningsdag dus frisser worden dan met Nieuwjaarsdag, maar dat mag de pret niet bederven. Ondanks het koude weer, kan je alsnog je leukste oranje essentials uit de kast trekken en de straten op gaan. Kruip dicht tegen je vrienden aan en hou elkaar lekker warm. We hopen dat er nog een klein zonnetje doorkomt, maar we gaan er ieder geval het beste van maken.

Beeld: Pinterest

Must reads 👀