Food

Proost! Dit is hét Koningsdag drankje van 2023

Koningsdag drankje

Volgende week kunnen we onze oranje kleding en Nederlandse vlaggetjes weer uit de kast halen en hier hoort natuurlijk ook een verfrissend Koningsdag drankje bij. De Fizzy Peachtree past perfect bij deze prachtige dag. Déze cocktail heeft een verfrissende smaak en past perfect bij het thema. Wij vertellen je hoe je dit fruitige drankje zelf kunt maken.

Koningsdag drankje

Peachtree is de eerste likeur met een heerlijke smaak van zongerijpte perziken. Peachtree is gemakkelijk te mixen en heeft een verfrissende en fruitige smaak. Het is het perfecte Koningsdag drankje en heerlijk voor de zomerse dagen. De oranje kleur past natuurlijk helemaal bij het thema van deze geweldige feestdag. Het drankje is ook niet eens zo slecht, want de cocktail bevat, maar 93 calorieën per glas. Dat zijn een stuk minder calorieën dan in een glas bier of wijn. Dit is dus een goede reden om deze heerlijke zomerse cocktail zelf te maken.

Ingrediënten

De Fizzy Peachtree cocktail is super easy om zelf te maken. Wij vertellen je precies wat je voor dit Koningsdag drankje nodig hebt en leggen je stap voor stap uit hoe je het drankje zelf kunt maken.

  • 40 ml Peachtree
  • 100 ml bruisend water
  • 10 ml limoensap
  • 2 schijfjes limoen
  • IJsblokjes
  • Wijnglas

Lees ook:
Recept! Zó maak je een Sinaasappel Mojito voor Koningsdag

Aan de slag!

Als eerste vul je het wijnglas tot de rand met ijsblokjes. Vervolgens voeg je 40 ml Peachtree, 100 ml bruisend water en 10 ml limoensap toe. Zorg ervoor dat je alles goed mixt, zodat alle smaken met elkaar mengen. Als laatste stap doe je er twee schijfjes limoen in en kan je het afmaken met een takje munt. Voilà! Je Koningsdag drankje is ready om heerlijk op te drinken. Enjoy!

Watch on YouTube

Beeld: Pinterest

Must reads 👀