Fashion

7 redenen waarom we allemaal groen zouden moeten dragen

groen-dragen-kleding

Ben jij ook toe aan wat kleur in je leven? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij vertellen je namelijk zeven redenen waarom we allemaal groen zouden moeten dragen.

1. Iedereen kan groen dragen

Groen is een kleur die in allerlei verschillende tinten en intensiteiten komt. Smaragdgroen, donkergroen, lichtgroen of mintgroen; er is voor iedereen wel een kleur die jou complimenteert. Vaak zijn fashiontrends gericht op één specifieke groep, maar groen is zo’n kleur die iedereen kan dragen!

2. Groen in ieder seizoen

Trends zijn vaak niet alleen groepsgebonden, maar ook seizoensgebonden. Maar dit geldt niet voor de kleur groen. Voor ieder seizoen is er wel een tint die bij het weer past. In de herfst nijg je misschien meer naar legergroen, in de winter naar smaragdgroen en in het voorjaar naar mintgroen. Deze kleur kun je dus echt in ieder seizoen dragen.

3. Groen is tijdloos

Dit is eigenlijk het vervolg op de vorige; groen is een tijdloze kleur. Als je nu een leuk item voor de herfst koopt, kun je die volgend jaar ook nog dragen. En het jaar daarop. Groen blijft namelijk altijd terugkomen. Het is echt een tijdloze kleur dus dat leuke groene topje gaat nog heel lang mee!

4. Je maakt een statement

Groen is natuurlijk een lekker opvallende kleur om te dragen. Als je groen draagt weet je dat je gaat opvallen. Daarom is groen de perfecte kleur om een statement te maken! Het is niet té opvallend waardoor iedereen omkijkt wanneer je voorbij loopt, maar het is wel de perfecte kleur om een extra pop aan je outfit toe te voegen.

5. Groen brengt je dichter bij je emoties

Wist je dat groen een kleur is die je dichter bij je emoties brengt? Door groen te dragen kun je je beter focussen op de dingen die voor jou in het leven belangrijk zijn. Het is een levendige kleur die je energie en frisheid geeft. En wie kan dat nu niet gebruiken in het dagelijks leven?

6. Groen maakt je rustig

Goed, groen kan je dus beter in contact met je emoties laten komen. Maar buiten dit heeft het ook nog eens een kalmerend effect! Groen is natuurlijk een heel rustige kleur, misschien wel de rustigste van allemaal. Daarnaast is het de kleur die in de natuur het meeste voorkomt. Daarom associëren wij groen direct met natuur en het milieu. Als je wat meer rust kan gebruiken, is groen the way to go.

7. Het is makkelijk te combineren

Iets dat we natuurlijk ook in onze kledingkast zoeken, is een kleur die makkelijk te combineren is. En welke kleur is dan beter om te dragen dan groen? Groen is me-ga veelzijdig en hierdoor heel makkelijk te combineren. Je kan gaan voor de basics als zwart, wit en grijs, maar meer opvallende kleuren zoals rood of geel kunnen hier ook heel leuk bij staan. Met groen kan je het zo gek maken als je zelf wilt.

Beeld: gossip girl