Beauty

Miauw! De ‘Kitty-Cut’ is dé haarstijl trend van 2024

kitty cut haarstyle

Afgelopen jaar hebben de haartrends veel inspiratie opgedaan uit het dierenrijk. Denk maar aan de wolf-cut, de butterfly-cut en zelfs de jelly fish-cut. Dit jaar staat er een nieuwe haarstijl trend in de spotlights: de kitty-cut. Ben jij toe aan een nieuwe trendy haircut? Dan vertellen wij je alles over deze haarstijl, zodat jij snel een afspraak kan maken bij je kapper.

De kitty-cut haarstijl

De kitty-cut haarstijl is een lange, gelaagde bob die net boven het sleutelbeen en onder de schouder valt. Een niet te missen kenmerk van deze haarstijl zijn de curtain bangs, die langs je gezicht vallen en het framen. Verder worden er lagen toegevoegd aan je haar, die je kapsel, dimensie, beweging en extra textuur te geeft. Je kan de haarstijl zien als het wat meer traditionele zusje van de bekende wolf-cut.

Gelukkig voor ons is deze haarstijl mogelijk voor alle soorten haartypes, texturen en lengtes. Ben jij al helemaal om? Vraag dan aan je kapper voor de ‘kitty-cut’ en neem (altijd!) een foto mee als inspiratie, zodat jij de haarstijl krijgt die je zo graag wilt. Jullie weten wat we altijd zeggen hè ladies: communication is key.

View post on Instagram
 

Hoe style je de kitty-cut?

Omdat de haarstijl veelzijdige mogelijkheden heeft, is de haarstijl dagelijks makkelijk zelf te stylen. Jij kan er dus iedere dag uitzien alsof je net van de kapper komt. Voor de meiden die hun haar ‘s nachts laten drogen is deze haarstijl al helemaal ideaal. Breng eerst na het douchen een textuurcrème aan op je vochtige haar. Maak vervolgens secties in je haar (van ongeveer 1 centimeter breed), draai deze en scrunch ze. Zo word je wakker met prachtig golvend haar en hoef je niet meer de strijd aan te gaan met je warmteborstel op de vroege ochtend. Style je je haar toch liever in de ochtend? Begin dan met het aanbrengen van een volume product bij de wortels van je haar, zodat je haar een lift krijgt, en gebruik vervolgens je warmteborstel om je haar te drogen en stylen.

Een beetje kleur in je leven

Ben je helemaal toe aan iets anders en wil je ook een nieuw kleurtje toevoegen aan je trendy haarstijl? Misschien is cherry-cola wel de kleur voor jou. De rood getinte kastanje kleur is namelijk perfect voor als je al donker haar hebt. Wil jij écht the main character zijn? Dan moet je zeker voor de icy platinum haar look gaan. Wat houdt je tegen? Voor de meiden die hun haar willen verven, maar dit minimaal willen houden, is het een goed moment om voor de latte haarkleur te gaan, een licht-tot-medium donkerbruine kleur met warme babylights of een lichtbruine balayage.

View post on Instagram
 

Ben jij het liefst helemaal up-to-date zijn van de nieuwste haar trends? Lees dan ook dit artikel over de hair flick trend die weer helemaal terug en hot is.

Beeld: who what wear