Beauty

Trend alert: de retro hair flick is helemaal terug en hot

hair-flick-ends

De flipped ends era eindigt nog lang niet en maakt zelfs een comeback. Je hebt de trend vast al langs zien komen op de rode loper of op TikTok. En zo niet, dan stellen we je graag (opnieuw) voor aan deze trending haarstijl, zodat jij er fabulous uit kan zien.

De hair flick haarstijl

Haar trends komen en gaan, maar de hair flick haarstijl is een veelzijdige en tijdloze look die niet zo snel zal verdwijnen. En dit zal je ook zeker terugzien op de rode loper dit jaar. Het flippen van de uiteinden van je haar geeft meer beweging aan een simpele bob en voegt net dat beetje extra toe, waardoor jij er speels en helemaal chique de frique uitziet. En goed nieuws: de haarstijl kan toegepast worden op zowel kort, als lang haar. Zoals alle trends heeft de 90s hair flick haarstijl een moderne twist gekregen. De haarstijl is namelijk gladder en chiquer, waardoor het soms nodig is om je haar te stylen voordat je je haar uiteinden flipped. Voor inspiratie kan je naar verschillende celebrity’s kijken, zoals  ‘La La Land’ actrice Emma Stone, ‘Barbie’s’ America Ferrera of model en actrice Zendaya.

View post on Instagram
 

Hoe geef je je haar flipped ends?

Gelukkig is het geven van flipped ends aan je haar niet al te moeilijk. Het enige wat je er voor nodig hebt zijn een haarföhn en een stijltang. Het is belangrijk dat je voor dat je hitte op je haar gebruikt, eerst je haar beschermt met een heat-protecting spray, zodat je haar niet beschadigd raakt. Voor glad en smooth haar ga je met een ronde borstel door je haar, zodat je, samen met het gebruiken van je haarföhn, volume in je haar creëert. Pak dan je stijltang en stijl je haar in de lengte glad. Wanneer je met de stijltang richting de uiteinden van je haar gaat (ongeveer 7 tot 8 cm), draai je de stijltang in een opwaartse beweging. Et voilá, de uiteinden van je haar zijn naar boven geflipped! Om te zorgen dat je haar langer en goed blijft zitten kan je haarspray in je haar spuiten als extra versteviging. Breng nog een serum in je haar in en je bent helemaal ready to go.

View post on TikTok

Benieuwd naar andere haarstijlen die trendy gaan zijn dit jaar? Lees hier over alle haarstijlen en trends die we in 2024 gaan tegenkomen.

Beeld: tiktok @emilygabaldon