Lifestyle

Het is bewezen: katten liefhebbers zijn een stuk slimmer

katten liefhebbers zijn slimmer

Katten liefhebbers opgelet! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kattenmensen slimmer zijn en meer over de wereld weten. Benieuwd naar de andere voordelen? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Katten liefhebbers onderzoek

Wie is er nou niet dol op katten? Wij op de redactie van Girlscene in ieder geval wel! Veel mensen nemen een kat, zodat zij zich minder eenzaam voelen. Maar het blijkt nu dus dat katten liefhebbers zijn ook nog eens een stuk slimmer dan de rest. Wait what?!

Onderzoek

Uit onderzoek van de Carrol University is gebleken dat katten liefhebbers een stuk slimmer zijn. Ze vroegen 600 studenten of ze zichzelf zouden identificeren als hondenmens of kattenmens en welke kwaliteiten ze het aantrekkelijkste vonden aan hun huisdier. Het blijkt dat 60 procent zichzelf een hondenmens noemt en 11 procent een kattenmens. De rest van de respondenten zei dat ze beide dieren leuk vonden of juist helemaal niet zo dol zijn op dieren.

Hondenmensen vonden het gezelschap de belangrijkste eigenschap van hun hond, terwijl kattenmensen de aanhankelijkheid het belangrijkste vonden. Het komt wel eens voor dat mensen hun huisdier uitkiezen op basis van hun eigen persoonlijkheid. Katten worden vaak gezien als onafhankelijke dieren, die voorzichtig zijn met anderen en ook erg op zichzelf zijn. Waarschijnlijk ben jij dat als katten liefhebber dus ook.

Lees ook: 
Deze 3 sterrenbeelden zijn échte kattenliefhebbers

Eigenschappen

Als je een echte katten liefhebber bent, kan je erg mysterieus zijn. Mannen vinden dit vaak erg aantrekkelijk, omdat ze veel moeite moeten doen om je te leren kennen. Daarnaast ben je ook niet bang om te experimenteren en zul je iets niet snel raar vinden. Een kenmerkende eigenschap van een kat is dat ze heel erg eigenwijs kunnen zijn en dit ben jij ook. Je trekt graag je eigen plan en volgt niet zomaar alle regeltjes op van anderen. Ook geloof je niet direct wat andere mensen tegen je zeggen. Het laatste puntje zal je misschien gaan verbazen, maar je bent ook beter in bed. Dit komt doordat je ervoor open staat om te experimenteren tussen de lakens. Jij bent altijd op zoek naar iets nieuws en zit er niet op te wachten om elke keer hetzelfde standje uit te voeren.

Beeld: Pinterest