Lifestyle

Deze 5 kamerplanten heb jij nodig voor een betere nachtrust

nachtrust-kamerplant

Kan jij moeilijk in slaap komen of heb jij gewoon een goede nachtrust nodig? Dan hebben wij daar de perfecte oplossing voor! Het blijkt namelijk dat er kamerplanten zijn die voor een betere nachtrust zorgen. Wij zullen je vertellen welke dit zijn.

Betere nachtrust

Het is niet zomaar een theorie. Nee, er zit namelijk een hele wetenschappelijke theorie achter. Planten zorgen er namelijk voor, dat de lucht van je slaapkamer gezuiverd wordt. Ook verbeteren ze de luchtvochtigheid, de planten verwijderen schadelijke stoffen en sommige planten produceren zelfs zuurstof. Hierdoor val je sneller in slaap. Dit zijn de vijf planten die je het beste op je kamer kan zetten voor een betere nachtrust.

1. De Goudpalm

Deze Goudpalm plant is erg goed voor de luchtzuivering. En dat is niet het enige wat deze plant doet. Het maakt namelijk ook nog de lucht schoner, maar het zorgt ook nog voor een hoge luchtvochtigheid. Twee in één dus!

2. Sanseveria

Deze plant wordt ook wel een vrouwentong genoemd. De sanseveria zuivert de lucht, maar het zorgt ook nog voor een lage luchtvochtigheid. Perfect voor mensen die snel last hebben van allergieën. Je zal dus heerlijk slapen met deze plant in je kamer.

3. Aloë vera

Aloë vera staat om heel veel dingen bekend, waaronder dat het je huid heelt. Maar deze populaire plant is ook goed voor het zuiveren van de lucht. Aloë vera geeft ook nog eens extra zuurstof in de nacht en dus zal jij waarschijnlijk sneller in slaap vallen.

4. Boston varen

Deze Boston varen zorgen niet alleen voor een verhoogde luchtvochtigheid. Nee, het verwijdert ook nog eens gifstoffen uit de lucht. Zo zal jij geen schaapjes hoeven te tellen en zal jij heerlijk gaan slapen. Deze plant staat ook nog eens leuk bij bijna elk interieur.

5. Rubberplant

Laatste, maar zeker niet de minste. Ook deze rubberplant verwijdert giftige stoffen uit de lucht. Het is een rustige, kleine plant en dus kan je hem snel kwijt op je kamer. Dit is toch de perfecte oplossing voor een betere nachtrust?

Beeld: Pexels