Lifestyle

Kaasliefhebbers opgelet: er bestaat nu een kaas pretpark

kaas-pretpark

Ben je ook zo dol op pretparken en kan je er geen genoeg van krijgen, maar ben je ook een échte kaasliefhebber? Dan is dit kaas pretpark misschien wel de perfecte combo voor jou!

Zuid-Korea

De inwoners van Zuid-Korea hadden nog nooit van kaas gehoord. Pas in 1958 kwamen de mensen in aanraking met kaas. Dit kwam door een Belgische missionaris die in de streek ging wonen en zijn eigen geitenkaas ging maken. De inwoners van Imsil waren al snel onder de indruk en vroegen de missionaris of hij ze wilden leren hoe je kaas maakte. Ismil staat nu bekend als de kaasindustrie van Zuid-Korea en heeft zelfs een kaas pretpark geopend.

View post on Instagram
 

Kaas pretpark

Je zult je misschien afvragen bestaat dit echt? En het antwoord is ja! In Zuid-Korea is in 2004 het officiële kaas pretpark geopend van maar liefst 32 hectare. Maar wat valt er te beleven in het pretpark? Je raadt het misschien al, je leert alles wat er te weten valt over kaas. Je kunt er veel verschillende soorten kaas proeven en er is zelfs een cheese playland waar je tussen de geiten kunt spelen. Maar in het park vind je ook een cheese experience-centrum, waar je zelf kaas kunt maken. Er is een melkverwerkingsfabriek, een lokale speciaalzaak en een wetenschappelijk laboratorium dat onderzoek doet naar de beste manieren om kaas te maken. Tenslotte vind je in het park twee restaurants waar je heerlijk kunt genieten van kaas. Ga je hier heen, maak dan een leuke foto en say cheese! 

Watch on YouTube