Celebs

Jutta Leerdam openhartig over break-up met Koen Verweij: ‘Het speelde al langer’

jutta-leerdam-koen-verweij

Een poosje geleden kwam het nieuws naar buiten dat Jutta Leerdam en Koen Verweij een punt hadden gezet achter hun relatie. Dit liet Jutta toen weten via haar Instagram. Tijdens de presentatie van haar nieuwe ploeg Jumbo-Visma in Wolvega doet ze voor het eerst een boekje open over de break-up.

Vreemdgaan Koen Verweij

Jutta en Koen hebben elkaar leren kennen op de schaatsbaan. Ze werden smoorverliefd op elkaar, en woonden ook samen. Na vijf jaar hebben de twee de relatie beëindigd. Dit heeft de schaatster in Augustus gedeeld op haar Instagram. Er gaan geruchten rond dat Koen Verweij meerdere keren is vreemdgegaan. Zo was hij in een nachtclub in Haarlem gespot met een ander meisje. Volgens Jutta heeft zij het erg zwaar gehad met de break-up. “Het speelde al langer”, deelde zij tijdens de presentatie van haar nieuwe ploeg Jumbo-Visma in Wolvega.

‘Officieel klaar’

“Het is moeilijk als je tijdens een olympisch seizoen voelt dat je relatie niet helemaal lekker gaat. Natuurlijk was dat deze zomer ook zo. Dan is het officieel klaar. Je bent heel veel met elkaar geweest, 24 uur per dag en zeven dagen per week. Het was heel erg wennen. Het was niet makkelijk”, zegt Jutta over de relatiebreuk. “Het is gek dat je dat niet meer met iemand deelt. We waren meer voor elkaar dan zakelijk: we waren liefdespartner en vrienden”, aldus Jutta.

Lees ook:
Jutta Leerdam deelt prachtige bikinifoto’s tijdens vakantie Ibiza na breuk met Koen Verweij

Schaatsen

Schaatsen is nu even de voornaamste focus van Jutta.  “Het eerste wat ik denk als er iets gebeurt: ik wil niet dat het mijn schaatsen beïnvloedt. Ik kom dan in een tunnelvisie terecht. Ik weet niet of iets me ooit van mijn stuk brengt.” Schaatsen is een erg belangrijk ding in haar leven en hier laat ze niet snel wat tussen komen. “Maar als er dingen om mij heen gebeuren, ga ik heel erg in de focusmodus voor mijn sport. Sterker nog: ik probeer me juist extra te focussen op mijn sport. Als dat goed gaat, ben ik ook gelukkig”, deelt de schaatster.

Beeld: instagram @juttaleerdam