Films & Series

Deze dingen kloppen niet aan de Netflix serie over Jeffrey Dahmer

jeffrey-dahmer-serie

De Netflix serie over het verhaal van de seriemoordenaar Jeffrey Dahmer is momenteel hét gesprek van de dag. De serie was heel populair bij velen, maar kreeg ook veel commentaar. Zo zouden een aantal dingen in de serie niet overeenkomen met hoe het in de werkelijkheid is gegaan. 

Glenda Cleveland is niet de buurvrouw van Jeffrey

Journaliste Anne Schwartz gaf eerder al aan dat Glenda Cleveland helemaal geen buurvrouw was van Jeffrey Dahmer. En eigenlijk bestaat Glenda Cleveland ook helemaal niet. De échte Glenda Cleveland, die in het gebouw ernaast woonde is samengevoegd met de échte buurvrouw van Jeffrey, namelijk Pamela Bass. Pamela was degene die inderdaad een sandwich aangeboden kreeg toen ze bij Dahmer op bezoek ging.

Jeffrey Dahmer dronk geen bloed

In de serie is te zien hoe Jeffrey af en toe bloed drinkt, maar dat blijkt dus helemaal niet waar te zijn. Hij zou af en toe bloed hebben afgenomen bij vrijwilligers in Milwaukee, maar er is geen bewijs dat hij dat vervolgens ook dronk. Jeffrey heeft dat later dan ook ontkent.

Ronald Flowers was volgens Jeffrey Dahmer te zwaar

Ook is er te zien dat Jeffrey een van zijn potentiële slachtoffers, Ronald Flowers, meeneemt naar zijn oma’s huis. Het is uiteindelijk zijn oma die ervoor zorgt dat hij niet wordt vermoordt. Maar in de werkelijkheid liep dat toch wat anders. Jeffrey heeft eerlijk toegegeven dat Ronald volgens hem té zwaar was om op de snijtafel te leggen. Daarom werd hij later wakker in een ziekenhuis en heeft hij de poging tot moord weten te ontsnappen.

Jeffrey Dahmer had een deur met maar twee sloten

In de serie ziet het appartement van Jeffrey eruit als een gevangenis door alle sloten die op zijn deur zitten, maar het échte appartement van Dahmer had maar twee sloten. Deze verwarring komt waarschijnlijk door een van de potentiële slachtoffers. Tracy Edwards heeft het verhaal na de arrestatie van Dahmer namelijk wat verandert. Zo heeft hij in een interview vertelt dat er meerdere sloten op de deur zaten, terwijl er op de foto’s van het plaats delict maar twee sloten te zien zijn.

Lees ook
Waarom kijken we zo graag naar true crime docu’s over seriemoordenaars?

Sandra Smith is nooit gearresteerd

In de laatste aflevering van de Jeffrey Dahmer serie is te zien hoe Sandra Smith, de dochter van Glenda Cleveland, gearresteerd wordt, omdat ze de fotocamera van een man kapot maakt. Er is geen bewijs dat Sandra dit heeft gedaan of dat ze hiervoor is opgepakt. Wat wel aan de scène klopt is dat er veel ramptoeristen naar de buurt van Dahmer kwamen nadat de seriemoordenaar was gearresteerd.

Jeffrey Dahmer droeg geen bril tijdens de rechtszaak

En een van de grooste fouten in de Netflix serie is toch wel dat Jeffrey Dahmer tijdens de rechtszaak geen bril droeg, alleen tijdens het vonnis droeg hij deze wel. De reden hiervoor? Dahmer wilde niemand aankijken tijdens de rechtszaak en zonder zijn bril of lenzen zag hij niet zoveel. In de serie is te zien dat de acteur die Dahmer speelt wél zijn bril op heeft. Oeps, foutje!