Beauty

Dit zijn belangrijke ingrediënten waar je op moet letten bij shampoo

ingrediënten shampoo

Wij, vrouwen kijken altijd goed naar de shampoo die we gebruiken voor ons haar. We kijken naar de geur en wat het precies doet met ons haar. Mocht je erg kieskeurig zijn, dan hebben wij de belangrijkste ingrediënten waar je op moet letten bij een goede shampoo voor je op een rijtje gezet.

Shampoo

Het is belangrijk om je haar goed te verzorgen en vooral als je wat gevoeliger haar hebt. Het is dan verstandig om te letten op de ingrediënten van de shampoo. Je wil op latere leeftijd natuurlijk ook nog een mooi en vol kapsel hebben. Sommige ingrediënten zitten altijd in een shampoo. Zo worden altijd polyfosfaten en EDTA toegevoegd. Zonder deze ingrediënten zouden shampoos in combinatie met water voor veel problemen kunnen zorgen. Ook wordt er altijd sodium chloride aan toegevoegd. Hierdoor wordt de shampoo goed verdeeld over je haar.

1. Panthenol

Een volumineus kapsel, wie wil dat nou niet? Hierbij kan shampoo je een handje helpen. Het enige wat je moet doen, is een shampoo gebruiken met de juiste ingrediënten. Het geheim voor vol haar is, panthenol. Als je je haar wil laten groeien, dan is het belangrijk om te hydrateren. Panthenol zorgt ervoor dat je haarlokken vocht aantrekken, waardoor het kapsel er voller uit gaat zien. Ook zal je haar beter in model blijven zitten als je het gaat föhnen. Breng de panthenol aan op het droogste stukje haar voor het beste resultaat!

2. Laurethsulfaten

Dit ingrediënt wordt vooral gebruikt als je krullend of droog haar hebt. Sulfaten zitten in veel soorten shampoos, omdat ze je haar goed schoonmaken en alle vettigheid weghalen. Door dit ingrediënt gaat je haar lekker schuimen. Let wel op! Als het gaat om Sodium Lauryl Sulfaten, dan wil je die niet in je haar hebben. Dit kan namelijk flink irriteren en dat wil je natuurlijk niet. Kies dus altijd voor laurethsulfaten.

3. Cocamidopropyl betaine & decyl glycoside

Deze ingrediënten mogen ook zeker in je shampoo zitten. Cocamidopropyl betaine en decyl glycoside worden meestal gebruikt in babyshampoos. De ingrediënten zijn namelijk erg mild en hebben een verzachtende werking. Het is daardoor het perfecte product voor mensen met gevoelig en dun haar. Maar koop geen babyshampoo, want dit maakt het haar van een volwassene alleen maar vetter.

4. Hydrolyzed wheat protein & hydrolyzed keratin

Dan hebben we nog hydrolyzed wheat protein & hydrolyzed keratin, deze ingrediënten worden vaak gebruikt in shampoos en conditioners. Door deze ingrediënten ontstaat er een fijne, beschermende laag over je haar. Hierdoor krijg je minder snel last van dof of pluizig haar. Sounds amazing!

Lees ook: 
Met déze 5 tips heb jij binnen no-time glanzend en voller haar

5. Salicylzuur, urea, ketoconazol & piroctone olamine

Als laatste zijn de ingrediënten salicylzuur, urea, ketoconazol & piroctone olamine heel erg belangrijk. Heb je bijvoorbeeld last van roos, psoriasis of eczeem? Dan werken deze producten hier het beste tegen. Dit zijn dé beste ingrediënten die jouw haarproblemen zullen verhelpen.

Beeld: pinterest