Beauty

Aha! Zo vaak moet je dus naar de kapper volgens je haartype

kapper-haartype

Voor de meeste mensen is het niet zo moeilijk om in te schatten wanneer je naar de kapper moet. Zodra je gespleten punten en futloos haar hebt weet je over het algemeen genoeg. Maar wist je dat dit afhankelijk kan zijn van je haartype? Zo vaak moet jij naar de kapper volgens je haartype!

Dit is hoe vaak jij naar de kapper zou moeten volgens je haartype

Je haartype zegt natuurlijk alles over het soort verzorging dat jouw haar nodig heeft. Dit is hoe vaak jij naar de kapper zou moeten volgens jouw haartype!

Kort haar

Rock jij de korte coupe helemaal? Dan hebben we in dit geval slecht nieuws voor je: jij moet namelijk het vaakst naar de kapper. Voor jouw haarstijl wordt één keer in de zes tot acht weken aangeraden. Waarschijnlijk merk je dit zelf ook wel omdat je haar na die tijd natuurlijk te lang wordt. Vaak zit het in dat geval minder goed hoe langer je wacht met je volgende kappersbezoek. Wordt het moeilijker om je haar in model te brengen? Dan is ook dit een teken dat je weer een afspraak moet maken.

Halflang haar

Heb jij niet bepaald lang, maar ook niet echt kort haar? Dan noem je dit halflang en raden wij je aan om eens in de acht tot tien weken naar de kapper te gaan. Wanneer jouw haar uitgroeit merk je er eerst nog niet zoveel van, totdat het te lang wordt. Dan is het ineens mega vervelend! En voor jou geldt ook dat als het moeilijker wordt om je haar steeds in model te brengen, het verstandig is om weer een bezoekje aan de kapper te brengen.

Lees ook
Oops! Aan deze dingen ergert jouw kapper zich enorm

Lang haar

Heb jij nou prachtige lange lokken? Dan is het verstandig om eens in de twaalf weken je haar bij de kapper te laten knippen. Hierdoor zorg je ervoor dat je geen volume verliest en je een prachtige, volle bos haar hebt. Dit zorgt er ook voor dat je haar er gezonder uitziet. Als jij golvend of krullend haar hebt kun je je kappersbezoek over het algemeen nog wel iets langer uitstellen. Wij raden je wel aan om dan naar een speciale krullenkapper te gaan, om er zeker van te zijn dat jouw haar prachtig geknipt wordt. In dit geval kun je het beste iedere twaalf tot zestien weken om een knipbeurt vragen.

Bron: Dingen voor vrouwenBeeld: Pinterest