Love

Hoe lang duurt liefdesverdriet nou eigenlijk echt?

hoe-lang-duurt-liefdesverdriet

Een break-up is nooit leuk. Niemand zit erop te wachten om zijn relatie te beëindigen, maar soms gebeurt het nou eenmaal. Nadat jullie uit elkaar zijn, heb je waarschijnlijk een tijdje last van liefdesverdriet. Maar hoe lang duurt liefdesverdriet nou echt? Een nieuw onderzoek geeft antwoord op die vraag.

Break-ups

Een relatie beëindigen is natuurlijk nooit leuk. Wat de reden ook is, je zit er nooit op te wachten om met een gebroken hart te blijven zitten. Maar soms is het onvermijdelijk. Of jullie nou gewoon tóch niet bij elkaar passen, of dat er een conflict als vreemdgaan is geweest, uit elkaar gaan is nooit leuk. Dikke kans dat je een tijdje na jullie break-up nog met een gebroken hart achterblijft. Maar hoe lang duurt liefdesverdriet nou echt?

Hoe lang duurt liefdesverdriet?

Uit een onderzoek dat in The Journal of Positive Psychology werd gepubliceerd, blijkt dat zowel mannen als vrouwen ongeveer even lang doen over het verwerken van een break-up. Aan dit onderzoek hebben 1404 studenten tussen de 18 en 25 jaar oud meegedaan. De onderzoekers hielden in de gaten hoe lang het duurde voordat de meeste deelnemers over het ergste verdriet heen zijn. En wat blijkt? Zo’n 71% van de mensen die mee hebben gewerkt aan het onderzoek, waren na ongeveer 11 weken over het ergste verdriet heen.

Lees ook
Heb je liefdesverdriet? No worries! Deze 10 dingen gaan je sowieso helpen

Verschil tussen mannen en vrouwen

Hoewel het verschil in tijd om over een break-up heen te komen niet erg verschilt tussen mannen en vrouwen, zijn er zeker wel grote verschillen in het verwerken. Vrouwen geven eerder toe aan hun emoties. Zij staan zichzelf toe de pijn van de break-up te voelen. Mannen stellen deze pijn juist zo veel mogelijk uit. Mannen hebben dan ook het meeste last van een break-up, omdat deze pijn uiteindelijk wel weer terug op hun bordje komt en ze hun gevoelens dan nog moeten verwerken. Maar een break-up blijft nooit leuk en je moet jezelf de tijd gunnen om erover heen te komen.

Beeld: Pinterest