Celebs

HNTM-Esmée krijgt een bizarre vraag over haar gewicht

Esmée schopte het dit seizoen in Holland’s Next Top Model tot de finale. Een grote droom van haar en een belangrijke mijlpaal in haar leven. Met haar deelname hoopt Esmée een rolmodel te zijn voor mensen die geen maatje XS hebben. Echter kreeg Esmée van volgers een bizarre vraag over haar gewicht, wat bij haar in het verkeerde keelgat schoot. 

Holland’s Next Top Model

Het programma Holland’s Next Top Model was een grote droom voor Esmée, maar tegelijkertijd liep ze ook tegen wat dingetjes aan tijdens de opnames. Zo kwamen op verschillende momenten oude herinneringen weer naar boven, omdat haar figuur meerdere malen aan bod kwam. Esmée kreeg twee keer zelfs kleding aangemeten die ze niet paste. En dat was voor haar niet altijd even makkelijk, zeker omdat ze zo graag een rolmodel wil zijn voor meiden die geen maatje XS hebben.

Sterk in haar schoenen

Hoewel Esmée niet kan ontkennen dat HNTM naast mooi ook moeilijk is geweest, staat ze nu sterker in haar schoenen. “Al het harde werk, de (geforceerde) lieve woorden in de spiegel en het durven vragen om hulp, hebben mij ertoe geleid dat ik sta waar ik nu sta”, vertelde ze. “Eigenwaarde en goed voor jezelf leren zorgen is een levensproject waar je denk ik nooit klaar mee bent, maar om mezelf te zien bij HNTM, is iets waar ik met veel trots op terugkijk.”

Lees ook:
OMG! Gaby Blaaser onder vuur door pikante foto op Instagram

Bizarre vraag

Esmée wil er dus op focussen om goed te zorgen voor haar lichaam. Precies de reden waarom deze vraag dan ook in het verkeerde keelgat schoot. “Ik krijg echt tientallen berichten met de vraag of ik ben afgevallen”, begint Esmée. “To be honest… geen idee. Ik wil mij daar niet druk om maken. Dit is mijn figuur. Ik geeft het de liefde die het nodig heeft en het kan er vanuit iedere angle anders uit zien.” Esmée geeft aan dat ze het moeilijk vindt dat sommigen het als een compliment zien. “Alsof het mij nu beter zou maken als ik wel afgevallen zou zijn? Waar het voor sommigen als een compliment kan voelen – omdat je er hard voor werkt voor je gezondheid – kan het voor een ander enorm kwetsend zijn”, legt ze uit. Ook al hebben sommige mensen er de beste bedoelingen bij, wil het model duidelijk maken dat dit voor haar gevoelige complimenten zijn.

Beeld: Instagram: @hntm_esmee