Lifestyle

Herfstige boeken die je in de stemming brengen voor het seizoen

herfstige-boeken

De herfst is weer in volle gang en dat betekent tijd om lekker knus binnen te zitten met een goed boek. Of je nu van spannende thrillers houdt of juist wilt wegdromen bij romantische verhalen, er zijn genoeg herfstige boeken die perfect passen bij dit seizoen. In dit artikel delen we een aantal aanraders die je gegarandeerd in de stemming brengen voor de herfst.

Met deze herfstige boeken kun je heerlijk wegkruipen onder een warme deken terwijl je geniet van het buitenleven dat op papier tot leven komt. Of je nu houdt van romantische verhalen, spannende thrillers of literaire meesterwerken, er is voor ieder wat wils. Dus pak een kop warme chocolademelk erbij, steek wat kaarsjes aan en laat je meevoeren door deze betoverende herfstverhalen!

1. De boekbinder

Stel dat je verdriet kunt wissen. Stel dat je pijn kunt vergeten. Stel dat je een geheim kunt verbergen. Voor altijd! Emmett, een jonge boerenzoon, gaat in de leer bij een boekbindster. Zij weet dat hij de aangeboren gave heeft om herinneringen van mensen te wissen en in een boek vast te leggen. Een dergelijk boek kan zowel in goede als verkeerde handen vallen. Op een dag doet Emmett een verbijsterende ontdekking. In een kluis onder de werkplaats van zijn mentor ontdekt hij een boek met zijn eigen naam erop.

2. De liefdesbrief

In De liefdesbrief krijgt de jonge journaliste Joanna de opdracht verslag te doen van de uitvaart van Sir James Harrison, een wereldberoemde acteur. Na de begrafenis ontvangt ze een mysterieuze brief, met aanwijzingen die naar een explosief geheim lijken te leiden – een geheim dat de acteur zeventig jaar lang verborgen heeft gehouden. Met behulp van Sir James’ kleinzoon ontrafelt Joanna langzaam maar zeker het raadselachtige verhaal. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze echter dat verschillende machtige mensen de brief willen hebben. En die zullen haar ten koste van alles proberen tegen te houden.

3. Het geheim van Silvermoor

Het geheim van Silvermoor van Tracy Rees is een meeslepend verhaal over Tommy, een veertienjarige jongen die is voorbestemd voor een ruig en uitzichtloos leven in de mijnen. Elke dag daalt hij af in het stoffige en benauwde duister, dat een hartverscheurend contrast vormt met de statige huizen net buiten het dorp. Tijdens zijn strooptochten op de uitgestrekte landgoederen fantaseert Tommy over een andere, betere toekomst.

4. Appels vallen niet

De voormalige tennisleraren Joy en Stan winnen nog altijd elk toernooi waaraan ze meedoen, en nu ze hun familiebedrijf verkocht hebben, is er alle tijd om te leren ‘ontspannen’. Hun vier volwassen kinderen hebben ieder hun eigen drukke leven, en hoewel het de vraag is of zij daar alles uit halen, wordt dit nooit hardop gezegd. Maar dan verdwijnt Joy Delaney. En de kinderen bekijken het huwelijk van hun ouders en hun eigen verleden met nieuwe, geschrokken ogen. Heeft haar verdwijning misschien te maken met die mysterieuze logee, een jaar geleden?