Food

OMG! Volgens TikTok is havermelk toch niet zo gezond

havermelk-tiktok

Tegenwoordig is het enorm populair om een beetje havermelk in je favoriete koffie te doen. Het is volgens vele dan ook het beste alternatief voor koemelk. Maar is havermelk eigenlijk wel zo gezond? TikTok denkt van niet!

Havermelk

Havermelk is in een korte tijd heel populair geworden. Ook veel koffietentjes maken steeds vaker gebruik van deze melksoort. Een lekkere havermelk cappuccino is nu eenmaal veel gezonder en duurzamer dan koemelk. Dat komt voornamelijk omdat er in havermelk veel meer plantaardige producten zitten. Tegenwoordig zijn de meeste mensen ook weer begonnen met een healhty lifestyle, dus de havermelk wordt weer flink ingeslagen. In een ontbijtje of een overnight oats wordt havermelk ook vaak gebruikt, zoals havermout met banaan of andere vruchten. Maar volgens TikTok is havermelk toch niet zo gezond. Wij leggen je uit hoe dit precies zit.

TikTok

Veel mensen op TikTok laten weten dat havermelk dus eigenlijk niet zo gezond is. En dan hebben ze het vooral over de Oatly Barista havermelk. Havermelk zou er namelijk voor kunnen zorgen dat je bloedsuikerspiegel flink gaat stijgen. En hierdoor zouden je hormomen weer uit balans kunnen raken. En alle plantaardigen oliën, zoals zonnebloem- en koolzaadolie zouden zelfs kunnen zorgen voor ontstekingen in je lichaam.

View post on TikTok

Lees ook:
Déze heerlijke ijskoffie ijsjes wil je echt een keer proberen!

Alternatieven voor havermelk

Natuurlijk is havermelk niet zo ongezond als een frietje van de snackbar, maar er zijn wel alternatieven die gezonder zijn. Het is daarom ook belangrijk dat je altijd even naar de ingrediënten van een product kijkt. Hoe minder ingrediënten het product bevat, des te beter is het voor je lichaam. Het product is dan namelijk puurder, want van al die E-nummers, conserveermiddelen en andere toegevoegde ingrediënten kan ons lichaam nog wel eens van slag raken. Probeer daarom eens de bio-variant van Oatly. Deze bevat maar drie ingrediënten: water, zeezout en natuurlijk haver.

View post on TikTok

Beeld: Pinterest