Films & Series

Accio afstandsbediening: Harry Potter-films zijn nu wekelijks te zien

harry-potter-filmreeks

Accio, toverstok! Of - in dit geval, de afstandsbediening, want vanaf zondagavond zijn de Harry Potter-films te zien op Net5. Je kunt acht opeenvolgende weken genieten van de magische wereld van Zweinstein.

Harry Potter

Wanneer Harry Potter wordt uitgenodigd om te studeren aan Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, oftewel Zweinstein,  ontdekt de jonge tovenaar dat hij speciale toverkrachten bezit. We volgen Harry en zijn vrienden Ron Weasley en Hermione Granger maar liefst acht films lang op hun avontuur om het op te nemen tegen al het kwaad in de fantasiewereld. Enne, natuurlijk in de strijd tegen je-weet-wel-wie. De achtdelige filmreeks is gebaseerd op de boeken geschreven door J.K. Rowking en kent een wereldwijd succes. Met miljoenen fans is de Harry Potter-fanbase misschien wel een van de grootste ever. Mocht je de films nog nooit gezien hebben – wij kunnen dat ons bijna niet voorstellen – dan heb je vanaf nu echt geen excuus meer.

Net 5

Onze favoriete tovenaarsleerling is terug in actie en deze keer kun je hem elke week bij jou thuis verwelkomen. De magische Harry Potter-filmreeks wordt vanaf nu elke week op Net5 uitgezonden. De zender heeft ervoor gezorgd dat je deze films in al hun glorie kunt ervaren. Dus zet je toverhoed op, pak wat popcorn en geniet van elke seconde van de geweldige visuele effecten en prachtige cinematografie die deze films te bieden hebben.

View post on Instagram
 

Cast

Nog iets dat deze filmreeks zo ontzettend goed maakt, afgezien van het nostalgische gevoel dat het kijken naar Harry Potter teweeg brengt, is natuurlijk de sterrencast. In de allereerste Harry Potter film: Harry Potter en de Steen der Wijzen, zijn de acteurs Daniel Radcliffe, Rupert Grint en actrice Emma Watson nog piepjong! Emma Watson, wie Hermelien (of Hermione) speelde in de eerste film was met pas 10 jaar oud, de jongste van het stel. Maarre, ook de andere castleden waren nog maar net tieners. Naarmate nieuwe films volgden werden de castleden ook ouder, ze groeiden als het ware mee met hun personage en wij op onze beurt ook met onze favoriete karakters!

Dus, ben jij er klaar voor? Houd dan elke zondagavond vrij in je kalender en laat de betovering beginnen!

Beeld: warner bros