Health

Hardlopen is niet nodig: rustig wandelen heeft hetzelfde effect

hardlopen

Ben jij niet zo van het hardlopen, maar hoor jij tegenwoordig ook alleen maar dat het heel erg goed voor je is? Maak je dan vooral niet druk, want rustig wandelen heeft gewoon hetzelfde effect als een rondje jezelf helemaal in het zweet werken…

Hardlopen heeft hetzelfde effect als rustig wandelen

Het is heel erg belangrijk om te blijven bewegen, omdat dit natuurlijk heel erg goed voor je is en je er een stuk gelukkiger van wordt. Maar wij snappen ook wel dat je soms helemaal geen zin hebt om een rondje te gaan hardlopen. Dat hoeft gelukkig ook niet, dus berg je hardloopschoenen maar weer op. Uit onderzoek van de University of Connecticut blijkt namelijk dat een lichte activiteit als twintig minuten wandelen je net zoveel oplevert als je twintig minuten in het zweet werken. Er is namelijk helemaal geen verschil te zien tussen hun humeur, maar wandelaars hebben vaak wel minder pijntjes, wat dus ook niet voor irritaties zorgt. Kortom; als je meerdere wandelingen per dag maakt staat dit gelijk aan een keiharde training, en dat klinkt niet verkeerd!

Wandelen is goed voor meer dingen dan je denkt

We zijn weer volop lawa’s aan het maken en naast dat dit heel erg goed is voor onze geestelijke gezondheid, beschermt een rondje wandelen ons ook tegen hart- en vaatziekten, kanker, bot verdunnende osteoporose en dementie. Kortom; app je beste vriendin, want je kunt er het beste vanavond al mee beginnen!

Wandeltip

Als gaat wandelen is het verleidelijk om snel te gaan lopen, maar het nemen van grote stappen belast je beenspieren en zorgt ervoor dat je kniegewrichten worden overbelast. Dus, vertrouw ons maar; kleinere pasjes zijn beter en hierdoor is je calorieverbranding ook nog eens sneller. Een win-winsituatie dus!

Beeld: pinterest