Lifestyle

Dit is de grootste kerstmarkt van Nederland 2023

grootste-kerstmarkt-nederland-2022

Wij kunnen niet wachten tot het weer kerst is! We zijn al druk bezig met aftellen. Maar tot die tijd zullen we toch nog even moeten wachten. En wat gaan we dan in de tussentijd doen? Precies, naar een kerstmarkt! Dit is de grootste kerstmarkt van Nederland 2023.

Kerstmarkt Haarlem

Helaas wordt deze kerstmarkt vaak een beetje onderschat. Daarom moedigen wij je dit jaar om eens de hoofdstad van Noord-Holland te bezoeken met kerst. De kerstmarkt is niet alleen één van de grootste van Nederland land in 2023, maar ook qua sfeer is het hier altijd gezellig. in 2017 werd deze kerstmarkt zelf uitgeroepen tot beste van Nederland.

View post on Instagram
 

Oude stempel

Haarlem is ook nog eens één van de oudste steden van Nederland. Het is dan dus ook niet zo raar dat de kerstmarkt in Haarlem nog van de ‘oude stempel’ is. Zo heeft deze kerstmarkt bijvoorbeeld geen kermisattracties en geen ijsbanen, maar wel een enorme markt met een onwerkelijk aanbod aan allerlei prachtige kerstspulletjes.

Ouderwets genieten

Het is altijd weer ouderwets genieten bij de kerstmarkt in Haarlem. Kersthits schallen door het centrum en ook is er nog een koor-concert in de Gravenhaal van het stadhuis. Voor de kids is er ook veel leuks te beleven. Ze kunnen zichzelf laten schminken, aan de slag met kerstmutsen of met de Kerstman op de foto. Verder zijn er ruim 300 kerstkramen te vinden die zich bevinden in de Kruisstraat, Krocht, Nieuwe Groenmarkt, Zijlstraat, Grote Markt, Koningstraat, Botermarkt, Gierstraat en het Proveniersplein.

Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 december 2023 wordt de 30e editie gehouden van de kerstmarkt in de binnenstad van Haarlem.