Food

Zo zorg je ervoor dat goedkope wijn duurder gaat smaken

goedkope wijn lekkerder smaken

Misschien organiseer je binnenkort wel een leuk feestje en heb je besloten een paar flessen wijn in te slaan. Je wil op je feest natuurlijk goede wijn serveren, maar ook weer niet al te veel geld betalen. Maar no worries, want er is dus een trucje waarmee je jouw goedkope wijn duurder laat smaken.

Hoe kan je goedkope wijn duurder laten smaken?

Hoe handig is het, als je je goedkope wijn duurder kan laten smaken? Goed nieuws, want hier is dus een trucje voor. Volgens de website Bustle is dat mogelijk door de wijn in een blender te gieten. Doordat de wijn met een hoge snelheid gaat luchten, komen de rijkere smaken naar boven. Dit proces wordt ook wel karafferen genoemd. Hoe handig is dat?!

Lees ook: 
Deze fontein in Italië schenkt de hele dag rode wijn

Handig trucje

Door het karafferen wordt de wijn blootgesteld aan zuurstof en dat brengt de rijkere smaken naar boven. De tanines die een bittere smaak geven, worden verzacht en de scherpe noten in de wijn verdwijnen. Hierdoor zal je goedkopere wijn lekkerder gaan smaken. Niet iedereen is fan van karafferen. Er zijn natuurlijk voor en tegenstanders van dit proces, maar traditionele wijnliefhebbers vinden karafferen een controversiële techniek. Voorstanders zeggen dat het juist heel veel voordelen biedt. Het karafferen in een blender duurt namelijk maar dertig seconden. Je hebt dus binnen no-time een lekker wijntje op tafel. Ga jij dit thuis ook proberen?

Beeld: Pinterest