Real life

Girls Issues #7: ‘Ik heb een hekel aan de beste vriend van mijn boyfriend’

girls-issues-7

Heb je ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super gênante vraag? Say no more! Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je Girls Issues. 

Girls Issues: ‘Ik heb een hekel aan de beste vriend van mijn boyfriend’

Roos (24) kan niet door een deur samen met de beste vriend van haar boyfriend

Hallo Girlscene,

Mijn vriend en ik hebben al een tijdje een relatie. Ik ben super blij met hem en hij is de beste jongen die ik maar kan wensen. 
Nu is er een probleem. Ik voel me schuldig als ik dit zo vertel maar ik heb een hekel aan zijn beste vriend ook al wil ik dit niet. Dit komt omdat zodra hij in de buurt is hij de meest vrouwonvriendelijke uitspraken doet in mijn bijzijn en ik mij daar super erg ongemakkelijk bij voel. Ook gaat het gesprek alleen maar over naar bed gaan met meiden. Ik probeer het gesprek vaak te draaien naar bijvoorbeeld zijn werk of nieuwe woonplaats maar dit lukt gewoon niet. 
Ik heb mijn vriend meerdere malen verteld dat ik mij ongemakkelijk voel door hem en hij heeft beloofd dit aan te kaarten bij zijn beste vriend. Zodra ik ernaar vraag zie ik dat hij opgejaagd raakt en zegt dat het wel komt. 
Nu zie ik zijn beste vriend niet heel vaak maar zodra ik hoor dat hij even langs komt wil ik het liefst boven wachten tot hij weg is. Hoe kan ik het beste omgaan met deze situatie?
Groetjes Roos

Lieve Roos,

Wat vervelend dat je niet met de beste vriend van je liefje door één deur kan. We kunnen ons voorstellen dat hij een hele belangrijke rol speelt in het leven van je vriend. Het is lastig, maar de vrienden van jouw vriend heb je niet voor het uitkiezen. Je krijgt ze er gratis bij.

Een goede eerste stap is om nog eens goed met je vriend te praten over jouw gevoelens. Vind je dit nou heel lastig, omdat je het al vaker geprobeerd hebt? Probeer ze dan eens op papier te zetten. Wees zo eerlijk mogelijk, maar pas wel op met verwijtende uitspraken. Hou de brief dicht bij jezelf en je eigen gevoelens. Leg je vriend uit wat je ongemakkelijk laat voelen.

Een tweede stap is om met je vriend te praten over het gedrag van zijn beste vriend. Door hem op het gedrag van zijn beste vriend te wijzen kan hij er in de toekomst misschien wat van zeggen wanneer het weer voorkomt.

Een laatste stap is om toch samen met jouw vriend en zijn beste vriend het gesprek aan te gaan. Dit is super eng, dat weten we! Ook bij dit gesprek kan je de eerder gegeven tip gebruiken om een brief te schrijven. Een tweede optie is je vriend het woord laten doen. In beide situaties lijkt het ons verstandiger om zelf aanwezig te zijn bij de confrontatie. Zo weet jij wat er allemaal gezegd wordt en zie je in real life de reactie van zijn beste vriend. Andersom ziet de beste vriend hoe jij je voelt bij de situatie. Een blik zegt vaak meer dan duizend woorden.

Waarschijnlijk zijn er redenen voor het gedrag van de vriend en tijdens het gesprek moet ook hij de mogelijkheid krijgen om dit uit te leggen. Het kan zelfs zo zijn dat de vriend het zelf niet door heeft en zich schuldig voelt. Op het moment dat het gedrag niet verbetert is het verstandig om voor jezelf te kiezen en aan te geven dan geen contact meer te willen. Het is al helemaal stoer als je dit bij de confrontatie durft aan te geven, maar wij snappen dat dat zorgt voor knikkende knieën.

Wij zijn ervan overtuigd dat deze tips ervoor zorgen dat de situatie helemaal goed komt. Blijf praten met je vriend, want communication is key. We wensen je veel geluk toe met je liefje!

Liefs,

Girlscene

—————-

De naam Roos is gefingeerd

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.​

Must reads 👀