Lifestyle

De meest bizarre ‘girl math’ theorieën die viral gaan op TikTok

girl-math

Alle ladies met een gat in hun hand zullen zichzelf wel in het volgende herkennen. Het geld is al op aan het einde van de maand, maar het voelt helemaal niet alsof je veel hebt uitgegeven. Dit komt door de 'girl math' die wij allemaal gebruiken om onze aankopen te verantwoorden. Ook als je denkt dat je de financiën goed op een rijtje hebt, zal jij je vast schuldig maken aan een van deze bizarre theorieën.

Girl math

TikTok is een pro in het verspreiden van trends en gossip. Elke dag de nieuwste fashion trends, leukste deals of de meest sappige verhalen over je favoriete celebs. Deze keer heeft het een andere invalshoek, namelijk geld. Vrouwen worden vaak omschreven als shopaholics, maar er is nu een manier gevonden om al deze aankopen te verdedigen. Een radioprogramma uit Nieuw-Zeeland heeft de term ‘girl math’ bedacht en dit omschrijft de manier waarop vrouwen denken en de logica achter hun keuzes. ‘Girl math’ gaat momenteel viral op TikTok en de meeste bizarre denkwijzes komen voorbij op de app.

Misschien kun je je nog niet helemaal inbeelden wat ‘girl math’ precies inhoudt, maar je hebt deze techniek vast en zeker eens toegepast in je hoofd. Denk bijvoorbeeld aan de keren dat je een extra item van een tientje toevoegde in je online-winkelmandje om gratis verzending te krijgen. Zo heb je toch weer € 4,- shipping bespaard. Bijna alle ladies hebben zich hier vast eens schuldig aangemaakt, maar de volgende ‘girl math’ theorieën die viral gaan op TikTok zijn wel heel omslachtig.

Meest bizarre theorieën

Heb je iets gekocht voor € 37? Dan kost het je eigenlijk maar drie tientjes. Altijd afronden naar boven en niet naar beneden! Of wat dacht je van de theorie dat alles wat je met cash betaald óf minder is dan vijf euro, gratis is? Makes sense, right? Volgens TikTokker Marley wel, maar haar vader lijkt het niet helemaal te begrijpen.

Wat zal de vader van Marley zeggen als we je vertellen dat als het morgen payday is, vandaag alles gratis is. Ondanks dat het nergens op slaat, begrijpen wij wel waar het vandaan komt. Ben je aan het wandelen door de stad en je ziet een groot sale-boord staan? Dan moet je wel naar binnen gaan, want als je de kleding niet in de uitverkoop koopt, dan verlies je juist geld. Ook als een item níét in de aanbieding is en juist een heel hoog prijskaartje heeft, valt het aan de hand van ‘girl math’ nog te verantwoorden. De dure merktas die je op het oog hebt van € 300, kost na een jaar lang dragen nog geen euro per dag. Klinkt als een goede deal!

View post on TikTok

View post on TikTok