Lifestyle

Hot girl walk: met een kleine toepassing verliest deze vrouw vele kilo’s

gewicht verliezen wandelen

Gewicht verliezen is helaas niet zo simpel als we eigenlijk zouden willen. Een belangrijk onderdeel van het proces is het vinden van een nieuwe levensstijl die niet alleen bij je past, maar ook iets is waar je langere tijd mee door kunt gaan. Deze power vrouw heeft voor zichzelf de oplossing gevonden, en het beste deel is dat het maar één kleine aanpassing vergde: wandelen.

Oncomfortabel in eigen huid

De 25-jarige Samantha Abreu heeft altijd een strijd gehad met haar gewicht en lichaamsbeeld. Het was een voortdurende uitdaging waarin ze nooit echt tevreden was met de manier waarop ze eruit zag. Met voor langere tijd een gewicht van 114,8 kilogram ondervond ze dagelijks vervelende moeilijkheden, of ze nu aan het werk was als verpleegkundige of gewoon plezier wilde hebben in haar vrije tijd. Lichamelijk kon Samantha het eigenlijk gewoon niet meer aan.

Deze worsteling bracht niet alleen fysieke ongemakken met zich mee, maar ook een diepgewortelde onzekerheid. Samantha voelde zich niet comfortabel in haar eigen huid en zag de invloed van de nadelige effecten van haar gewicht en conditie op haar gezondheid steeds meer. Op een bepaald punt werd het zelfs angstaanjagend voor haar, vooral omdat ze als zorgverlener regelmatig geconfronteerd werd met de gevolgen van een slechte gezondheid bij ouderen.

Een blokje om

Het duurde toch een lange tijd voordat Samantha eindelijk de knop wist om te zetten – beter laat dan nooit! Voor langere tijd wist ze gewoon niet waar ze moest beginnen. Maar toen kwam de wereldwijde lockdown vanwege het ingrijpende coronavirus. Dit was het punt waarop ze besloot om dagelijks te gaan wandelen, en dat gaf haar vrijwel direct de energie die ze nodig had. Zowel lichamelijk als mentaal knapte ze hier onmiddellijk van op! Bijzonder wat een simpele wandeling kan doen, nietwaar?

Een nieuwe lifestyle, een nieuwe Samantha

Wat begon als een dagelijkse wandeling, groeide al snel uit tot veel meer. De energie die Samantha ervan kreeg, stimuleerde haar om andere gezonde activiteiten aan haar dagelijkse routine toe te voegen. Zo begon ze met het lopen van 10.000 stappen per dag (ongeveer 7 à 8 kilometer), maar al snel besloot ze ook een bezoekje te brengen aan de sportschool. Ze voelde aan alles dat beweging een positieve invloed had op zowel haar fysieke als mentale situatie. Tegenwoordig doet ze meerdere keren in de week aan krachttraining en is ze begonnen met hardlopen. Samantha’s energieniveau is hoger dan ooit tevoren, wat ze om zet in het behalen van haar doelen. Ook op het gebied van voeding heeft ze grote veranderingen doorgemaakt. Ze heeft geleerd om beter met haar voeding om te gaan en niet langer toe te geven aan haar ongezonde cravings. Hierdoor is ze al flink wat kilo’s kwijtgeraakt en voelt ze zich nu een stuk lekkerder in haar vel.

Samantha benadrukt dat het toepassen van kleine veranderingen in haar levensstijl haar enorm heeft geholpen op de weg naar de beste versie van haarzelf. Ze heeft afgelopen jaren geleidelijk stappen gezet om vooruitgang te boeken –  en met succes! Wat begon met eenvoudige wandelingen, heeft geleid tot een volledig nieuwe en gezonde levensstijl voor haar.

Een bron van inspiratie

Samantha neemt haar volgers mee op haar reis naar gezondheid en zelfverzekerdheid. ”Me then, and me now 🦋. Same person. Different understanding of what it means to ‘be into’ health and fitness,” is de caption van haar meest recentelijke Instagram post. Onder haar berichten ontvangt ze ontzettend veel positieve en lieve reacties, waarin mensen delen hoe inspirerend ze voor hen is en hoe fantastisch ze eruitziet. We zijn ontzettend trots op Samantha en worden geïnspireerd door haar motivatie en verhaal. Dus, wie gaat er met ons mee voor een blokje om?

View post on Instagram
 

Wil jij ook het beste uit jezelf halen en wandelen opnemen in je dagelijkse routine? Dan is het volgende artikel over waarom wandelen beter is dan sporten in de sportschool ook interessant voor jou. You got this!

Beeld: Instagram: @hannahmeloche