Fashion

Trend-alert! Zo draag je de gestreepte trui in de herfst van 2022

gestreepte-trui-herfst

Er zijn altijd items die eigenlijk nooit uit de mode gaan. Een voorbeeld hiervan is de gestreepte trui, ook wel bekend als de Bretonse trui. Deze trending trui is een klassieker in jouw garderobe en zo draag je ‘m deze herfst. 

Bretonse trui

Misschien vraag je je af waarom we deze gestreepte trui een Bretonse trui noemen. Dit komt door de oorsprong van de trend. Deze truien komen namelijk uit het gebied Bretagne in Frankrijk. Hier werden deze truien jaren gelegen gemaakt door de plaatselijke bevolking voor de Franse marine. Zoals we vele trends aan Frankrijk te danken hebben, hebben we ook deze klassieker naar Nederland meegenomen. Omdat de gestreepte trui zo’n tijdloos item is, zien we de Bretonse streep vaak een comeback maken in de herfst en in de winter periodes. Maar deze herfst lijkt de gestreepte trui wel extra in de schijnwerpers te staan. Naast iconisch is de gestreepte trui ook een trend-item in de herfst van 2022.

In de winkels zal je overspoeld worden door de Bretonse strepen. Van verschillende kleurencombinaties tot aan kragen, ritsen en ronde halzen. Elk modemerk heeft dit najaar een variant van de gestreepte trui in de collectie. Wij helpen je bij je keuze en laten je zien hoe je de gestreepte trui kunt dragen.

De hipste klassieker

De variant van de Bretonse trui die we het meeste zien is de witte trui met zwarte of donkerblauwe strepen. Deze is het populairst en wordt vaak gecombineerd met een wijde pantalon of een jeans. Voor de casual dagen gaan we voor de witte trui in combinatie met een jeans en witte sneakers. Voor de dagen dat we liever wat meer dressed de deur uitgaan raden we aan een pantalon te dragen bij de trui in combinatie met stoere laarzen. Echte klassiekers.

Twist in kleur

Deze truien zijn natuurijk niet alleen maar te verkrijgen in een witte variant. Zo zijn er zwart/witte, blauw/witte, zwart/rode/, grijs/witte enz. De keuze is reuze. Wil je iets anders dan die klassieke witte variant. Ga dan voor een twist in kleur en kies een Breton trui die het beste bij jouw past. Doe inspiratie op van anderen. Zo is het heel trendy om een zwart/witte Breton trui te stijlen met een mini-rok en hoge laarzen.

V-hals of rits

In het geval dat jouw gestreepte trui een V-hals of een rits heeft is het heel tof om te spelen met lagen. Draag een wit shirt of een witte blouse onder je trui voor extra dimensie. Deze trend werkt het beste als je de verschillende lagen goed kunt zien, zodat elke laag goed tot z’n recht komt. Zorg er voor dat je blouse of shirt lang genoeg is en dus onder je trui vandaag komt. Je hebt het niet voor niets aangetrokken, dan mag het ook gezien worden.

Op z’n Frans

Ben je ook tot over je oren verliefd op de Franse stijl? Dan ben je heel blij met de comeback van de Bretonse trui. Nog blijer wordt je van een goede Franse look. Wij helpen je om een echte Franse outfit samen te stellen. De Franse stijl staat bekend om klassieke, simpele, coole en nonchalante looks. We starten de outfit daarom met een basic Bretonse trui. Vervolgens doen we er een simpele jeans bij. Voor schoenen gaan we voor chunky loafers om on trend te blijven. Inmiddels kan je al undercover in Frankrijk, maar om de look écht af te maken doen we er natuurlijk een Frans hoofddeksel bij, de beret. Et voila!

Lees ook:
Met deze vijf sieradentrends steel jij de show in 2022

Accessoire

Ten slotte is de gestreepte trui perfect om te dragen als accessoire. Ook voor de dagen dat je het te warm vindt voor een trui, kan je dit item gebruiken. Draag ‘m over je schouders of knoop de trui om je nek. Door de trui nonchalant over je rug en schouders te laten hangen zie jij er stijlvol uit. Op een eventuele bui ben jij ook voorbereid. De trui hangt al om je nek. Het is naast stijlvol ook nog eens functioneel. Wat willen we nog meer?

Beeld: Pinterest

Must reads 👀