Love

Fun fact! Deze gekke feitjes over de liefde wil je weten

feiten-over-liefde

Niks is zo ingewikkeld als de liefde. Het hebben van vlinders in je buik is ontzettend leuk, maar de zorgen die komen bij relaties kunnen nog wel eens vermoeiend zijn. Jezelf vergelijken met een ander is sowieso al niet de bedoeling, maar het vergelijken van je relatie heeft ook erg weinig zin. Ieder persoon en iedere relatie is namelijk anders! Treur niet, misschien vrolijken deze vijf relatie feitjes je wel op, en hoef jij je meer zo druk te maken.

1. De meeste lovers duiken 1 tot 4 keer in de maand tussen de lakens

In de ene relatie staat het regelmatig rollebollen meer centraal dan in de ander. We kennen allemaal wel iemand die niet ophoudt over de gekste bedverhalen met haar lover. Of zie je wel eens een koppel op straat die de handen niet van elkaar af kunnen houden? Het kan dat je dan opeens overspoeld wordt met een gevoel van onzekerheid en één vraag die door je hoofd blijft spoken: doen wij hét dan wel vaak genoeg? Don’t worry, wij hebben namelijk het antwoord voor jou.

Het volgende feitje hebben we natuurlijk niet zelf bedacht! We kwamen op een speciaal onderzoek over de mate waarin koppels eigenlijk een spannend avontuurtje in de slaapkamer hebben. Aan dit onderzoek deden 660 mensen mee. En wat blijkt? Maar 5% van de koppels heeft vier of meerdere keren per week een onderonsje tussen de lakens. De meerderheid daarentegen (25%) heeft één keer per week, 19% twee tot drie keer per maand en 17% één keer per maand een pretmoment in bed. Dat overthinken is dus helemaal nergens voor nodig! Geloof je ons nog niet? In een ander onderzoek, gepubliceerd in Social Psychological and Personality Science, blijkt dat stelletjes die meerdere keren per week laat plezier hebben, niet gelukkiger zijn dan stellen die één keer per week tussen de lakens duiken.

2. Tinder is waarschijnlijk niet de oplossing voor jouw liefdesleven

Swipen, swipen en nog meer swipen. Of het nu op Bumble is of op Tinder, veel mensen zetten tegenwoordig hun hoop in op datingapps. Online daten is vandaag de dag helemaal niet gek meer. Of dit de beste manier is om je soulmate te vinden is nog maar de vraag.

Uit een pas gepubliceerde studie in Computers in Human Behavior, bleek dat getrouwde stellen die elkaar online hebben ontmoet, gemiddeld minder tevreden zijn over hun relatie, dan getrouwde stellen die elkaar in het écht hebben ontmoet. Een oorzaak hiervoor kan zijn dat online daten voor velen stiekem toch nog wel een taboe is, wat grote gevolgen kan hebben voor jou en je liefje. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat hoe meer mensen uit je persoonlijke kring de relatie van iemand goedkeuren, hoe meer liefde, tevredenheid en toewijding er binnen de relatie is. Dus, trek je schoenen maar aan en ga de deur uit: tijd om de liefde van je leven te ontmoeten!

3. ”Wat een leuk nummer! Mag ik de jouwe?”

Als je dan toch de deur uit gaat, kan je net zo goed de eerste de beste weg volgen naar een leuk concert of festival. Dit is namelijk dé plek om de liefde van je leven tegen te komen. Jullie hebben in ieder geval één ding met elkaar gemeen: jullie hebben een passie voor dezelfde muzieksmaak. Samen luisteren naar een nummer terwijl jullie je eigen nummers uitwisselen. Een leuke twist aan jullie concert/festival ervaring. Een perfect verhaal om te vertellen voor later! Festival seizoen is on it’s way, dus koop snel je kaartjes. Misschien staat je prins op het witte paard wel rechts van de dj-booth op je te wachten.

4. Samen sporten, samen oud worden

Ben jij een echte fitgirl en smoorverliefd op jouw gymrat? Dan raden we jullie aan om samen te gaan sporten! Volgens de wetenschap zijn koppels die samen sporten gelukkiger dan koppels die dat niet doen; hoe meer activiteiten stelletjes ondernemen, hoe meer hun geluksniveau stijgt. Maakt je work-out toch een stukje leuker. Sterker nog, samen sporten heeft zelfs dezelfde positieve impact op jullie geluksniveau als date-avonden en het heeft zelfs meer impact dan relatietherapie of qualitytime. Jullie zweten namelijk niet alleen met elkaar, maar helpen elkaar er doorheen, zullen compromissen sluiten en gaan samenwerken als een team. En met een beetje geluk, wordt jullie gymsessie afgerond met wat cardio thuis.

5. Ghosten of geghost worden?

Wekenlang praat je leuk met elkaar, en van de een op de andere dag hoor je niks meer van de ander. Je kent het vast wel. En dan blijf jij achter met een gevoel van schaamte, want stiekem vond je die persoon echt wel leuk. Je zou het niet verwachten, maar bijna de helft van de daters is hier schuldig aan, dit blijkt uit een onderzoek in de Journal of Social and Personal Relationships. Volgens onderzoek vindt de meerderheid van de mensen, ghosting onacceptabel. Dezelfde mensen zijn verrassend genoeg geen heilige boontjes wat dit onderwerp betreft. Goed nieuws: je bent in ieder geval niet de enige!

Beeld: Élite