Food

Altijd handig om te weten! Dit is wanneer je fruit pas écht rijp is

fruit-rijp

Je neemt een hap uit je kiwi en hij is nog keihard. Niet echt lekker, maar het blijft zo ontzettend lastig om in te schatten wanneer je fruit nou écht rijp is. Herken jij dit nou ook? Maak je dan vooral niet te druk, want met dit lijstje wordt je leven een stuk makkelijker en bijt je niet zo snel meer in een harde kiwi!  

Dit is wanneer je fruit pas écht rijp is

De ene dag is je fruit vaak nog te hard, terwijl het de andere dag opeens veel te rijp lijkt te zijn. Meestal hebben we het vooral over avocado’s, maar nu hebben we alle fruitsoorten voor jou op een rijtje gezet zodat je zeker weet dat je fruit écht rijp is!

1. Perzik

Een rijpe perzik kun je herkennen aan de geur. Zo ruik je hem waarschijnlijk al voordat je hem ziet en daarnaast moet de schil van de perzik een beetje stevig zijn, maar ook zacht aanvoelen als je er in knijpt. Mocht hij nou te zacht zijn, is dat ook niet goed. Dus even goed opletten en als je hem bij binnenkomst al ruikt snel op eten! 😉

Lees ook:
Whoops: deze fruitsoorten kun je beter vermijden tijdens het slikken van de pil

2. Avocado

Avocado’s blijven een pain in the ass, want vaak zijn ze binnen een dag al bruin en dat is echt niet wat je wil als je zo’n trek hebt in avocado toast. Maar het is wel goed om te weten hoe je kunt zien dat ze rijp zijn. Dit kun je checken door het bolletje van de schil te halen. Bij rijpe avocado’s zie je dan een groen plekje, terwijl je bij overrijpe avocado’s eerder een bruine plek ziet. Krijg je het bolletje er niet af? Dan is de avocado gewoon nog niet rijp genoeg en moet je nog even wachten.

3. Ananas

Om te controleren of een ananas rijp is kun je er het beste even aan ruiken. Het is namelijk belangrijk dat de geur zoet is. Daarnaast is het belangrijk dat ze groene bladeren hebben. Is dit het geval? Dan is het de hoogste tijd voor een lekkere smoothie!

4. Kiwi

Je kunt checken of een kiwi rijp is door goed naar de buitenkant te kijken. Deze hoort volledig bruin te zijn, dus er moeten geen groene plekken op zitten. Daarnaast is het belangrijk dat de kiwi mooi bol staat en last but not least hoort de kiwi naar kiwi’s te ruiken. Als je niks ruikt is hij namelijk nog niet rijp.

Lees ook:
Say what? Avocado’s zijn dus helemaal niet vegan!

5. Watermeloen

Het klinkt misschien gek: maar je kunt controleren of er watermeloen rijp is door erop te kloppen en als ze dan uiteindelijk hol klinken zit je goed. Daarnaast geldt ook weer dat de geur van de watermeloen zoet moet zijn, maar niet moet overweldigen.

6. Mango

Voor een goede mango moet je altijd aan het knobbeltje bovenaan ruiken, want als deze fruitig en zoet ruikt is hij goed. Daarnaast is het belangrijk dat je er een beetje zachtjes in kunt knijpen en hoe zwaarder de mango is hoe beter. Hopelijk heb je nu genoeg kennis om er achter te komen of jouw fruit rijp is of niet! 😉

Beeld: pinterest