Films & Series

Oplettende kijker ontdekt fout in film Oppenheimer

fout-oppenheimer

Het is je vast niet ontgaan dat de film Oppenheimer momenteel in de bioscopen draait. Net als de Barbie-film, heeft ook deze film al veel aandacht gekregen de afgelopen tijd. Het is dan ook niet zo gek dat de bioscoopzalen vol zitten met mensen die deze film dolgraag willen zien. Maar er is nu door een oplettende kijker een fout ontdekt in de film Oppenheimer. Was het jou ook al opgevallen?

Oppenheimer

De nieuwe film Oppenheimer is nu al een groot succes. Maar als je hier nog nooit over hebt gehoord, zullen we je in het kort even vertellen waar deze film over gaat. De epische thriller gaat over de raadselachtige man J. Robert Oppenheimer die, om de wereld te redden, het risico moet nemen dat deze wordt verwoest.

Hij staat aan het roer van het strikt geheime Manhattanproject. Onder de betrokkenen bevindt zich de Hongaarse wetenschapper Edward Teller, de uitvinder van de waterstofbom. Oppenheimer, ondanks dat hij getrouwd is met Katherine, onderhoudt een buitenechtelijke relatie met Jean Tatlock, een lid van de Communistische Partij. De regering ziet haar als een potentieel risico voor de Amerikaanse nationale veiligheid. Oppenheimer is uiteindelijk de persoon die de atoombom tot stand brengt.

Watch on YouTube

Historische fout

Toch blijkt nu dat de populaire film van Christopher Nolan een kleine fout bevat. Een oplettende kijker viel het namelijk op dat er een historische fout in de film zit. In één van de scènes zijn vlaggen te zien van de Verenigde Staten met vijftig sterren. Maar dat klopt volgens de kijker dus niet helemaal, want deze scène speelt zich af in 1945. De vlag van de Verenigde Staten had toen nog maar 48 sterren, want Alaska en Hawaï waren toen nog niet officieel erkend als staten van Amerika.

Lees ook:
De 28 best verwachte films van 2023 op een rijtje

“Het was allemaal goed”, schrijft de oplettende kijker op Twitter. “Maar ik ben zo iemand die klaagt dat ze vlaggen met 50 sterren hebben gebruikt in een scène die zich afspeelt in 1945.” Was deze historische fout jou ook al opgevallen?

View post on Twitter

Beeld: Oppenheimer