Films & Series

Heartbroken? Deze films helpen je te helen van een gebroken hart

gebroken-hart-films

Soms is er niets beters dan je emoties de vrije loop te laten en even lekker te huilen. En wat is er meer therapeutisch dan het kijken van films die je hart kunnen breken en je tranen laten stromen na een break-up? Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar het kan eigenlijk heel bevrijdend zijn. Deze films moet je kijken om over je heartbreak heen te komen!

Zielige romantische films om je beter te laten voelen

Romantische films, of ze nu hartverscheurend zijn of niet, hebben vaak een bijzondere manier om ons op te beuren na een breuk. Ze bieden een toevluchtsoord naar een wereld waar liefde overwint en harten worden geheeld. Deze films herinneren ons eraan dat het leven vol romantische mogelijkheden zit, zelfs na een pijnlijke scheiding.

Allereerst schenken romantische films ons hoop. Ze laten zien dat er altijd een nieuwe liefde op ons pad kan komen en dat het einde van een relatie niet het einde van de wereld betekent. Het geeft ons de geruststellende gedachte dat er altijd weer een kans is op liefdesgeluk.

Daarnaast bieden romantische films ons de gelegenheid om ons te verliezen in de betovering van liefde. Ze laten ons dromen en fantaseren over de ideale partner en de perfecte relatie. Hierdoor herinneren ze ons eraan dat liefde de kracht heeft om ons te vervullen en onze harten te helen.

Bovendien fungeren romantische films als een vorm van emotionele catharsis. Ze kunnen ons helpen om onze eigen pijn en verdriet te verwerken door middel van de emoties die we ervaren tijdens het kijken. Dit brengt troost en begrip, terwijl we ons kunnen identificeren met de personages en hun liefdesverhalen. Ben je helemaal heartbroken en kan je wel een filmmarathon gebruiken met een aantal jankfilms? Dan ben je hier aan het goede adres, want dit zijn onze favoriete heartbreak films.

1. 500 Days of Summer

In de film 500 Days of Summer gaat het verhaal over Tom Hansen, een hopeloze romanticus, die gedumpt wordt door het meisje waarvan hij gelooft dat ze zijn zielsverwant is. Tom begint na de breuk te reflecteren op hun relatie en probeert te achterhalen waar het misging en hoe hij haar terug kan winnen.

De film biedt een eerlijke en soms pijnlijke blik op liefde en relaties. Het toont de ups en downs, de verwachtingen en de teleurstellingen. Tom’s zoektocht naar antwoorden en het begrijpen van wat er is misgegaan, resoneert bij velen die zelf liefdesverdriet hebben ervaren.

Watch on YouTube

2. La La Land

In de film La La Land volgen we het verhaal van een pianist en een actrice die beiden hun weg proberen te vinden in Los Angeles. Terwijl ze hun carrières najagen, bloeit er een liefdesverhaal op tussen hen. Ze worden geconfronteerd met de uitdaging om hun persoonlijke ambities in harmonie te brengen met hun verlangens voor de toekomst.

La La Land is een betoverende en hartverwarmende film die ons meeneemt op een reis vol hoop, passie en het najagen van dromen. Het toont op prachtige wijze de struggles en successen die gepaard gaan met het nastreven van artistieke carrières in de bruisende stad Los Angeles.

Watch on YouTube

3. Call Me By Your Name

Call Me By Your Name speelt zich af in het Italië van de jaren 80 en vertelt het verhaal van de bloeiende romantiek tussen een zeventienjarige student en een oudere man die is ingehuurd als assistent van zijn vader. De film neemt ons mee op een ontroerende en intieme reis, waarin de liefde tussen de twee hoofdpersonages zich ontvouwt.

Watch on YouTube

4. Marriage Story

Marriage Story is een indrukwekkende film van Noah Baumbach die op een snijdende en compassievolle manier een huwelijk dat uit elkaar valt en een familie die samen blijft, onderzoekt. De film neemt ons mee in de complexe en emotionele reis van een echtpaar dat geconfronteerd wordt met het einde van hun huwelijk. Terwijl ze worstelen met hun persoonlijke verlangens en ambities, moet het stel ook rekening houden met de impact op hun gezin.

Watch on YouTube

5. Someone Great

Someone Great is een briljante romantische komedie die draait om liefde, verlies, groei en de eeuwige band van vrouwenvriendschap. Het verhaal volgt Jenny, die na een verwoestende break-up op het punt staat om te verhuizen naar een andere stad. Voordat ze vertrekt, beleeft ze samen met haar twee beste vriendinnen een laatste avontuur in de bruisende stad New York City.

De film weeft op prachtige wijze humor, hartzeer en vriendschap samen. Het laat ons de ups en downs van liefde zien, de uitdagingen van het omgaan met verlies en de kracht van sterke vrouwenvriendschappen. Het is een eerlijke en verfrissende kijk op romantische relaties en het belang van eigen groei en zelfontdekking.

Watch on YouTube

Beeld: 500 days of summer