Lifestyle

WOW! Dit is wat jouw favoriete huisdier zegt over je persoonlijkheid

Roos-Sanne
huisdier-persoonlijkheid

De eeuwige kat of hond discussie heeft veel meer invloed op je persoonlijkheid dan je denkt! Wat jouw favoriete huisdier is, zegt namelijk heel veel over hoe jij bent als persoon. Dus, ben jij een katten- of hondenmens? Of ga je liever voor een schattig konijntje?

Dit zegt jouw favoriete huisdier over je persoonlijkheid

Wij kunnen eigenlijk niet kiezen – wat zegt dat over onze persoonlijkheid? 😉

Hond

We weten allemaal dat honden super trouwe dieren zijn en ze houden onvoorwaardelijk van hun baasje. Als een hond jouw favoriete huisdier is, zegt dit heel veel over je persoonlijkheid! Dan ben je namelijk een emotioneel persoon. Jij hebt veel liefde om te geven en wil dit ook graag ontvangen. Ook heb jij een beetje de goedkeuring van je omgeving nodig en dat ze laten zien dat ze je mogen. Net als jouw trouwe viervoeter sta jij altijd voor iedereen klaar!

Kat

Katten zijn natuurlijk hele zelfstandige dieren. Ze kunnen goed voor zichzelf zorgen en houden er niet van om constant geknuffeld te worden. Ze komen vanzelf bij je wanneer ze aandacht willen en geven het duidelijk aan wanneer ze genoeg hebben gehad. Katten zijn heel wispelturig en kattenmensen zijn dit vaak ook! Als jij een kattenmens bent, ben je waarschijnlijk heel zelfstandig en koester je je vrijheid. Emotioneel gezien ben jij heel gesloten en je hebt niet echt de behoefte aan veel affectie.

Knaagdieren

Konijnen, cavia’s, hamsters; het zijn misschien wel de schattigste diertjes die je in huis kan nemen. Daarnaast zijn ze ook heel grappig en kunnen ze altijd een lach op je gezicht toveren. Ben jij de eigenaar van een knaagdier? Dan heb jij waarschijnlijk – net als je huisdier – een goed gevoel voor humor! Je bent erg optimistisch en probeert het leven niet te serieus te nemen. Fun!

Een slang of spin

Jij houdt niet van de schattige pluizen bolletjes… Doe jou maar een slang, vogelspin of tarantula! Jij bent heel stoer en je bent altijd klaar voor een avontuur. Daarom ben jij ook niet snel bang en vindt je het niet erg als het allemaal wat ruiger gaat. Ondanks jij niet bepaald een hopeless romantic bent, geloof jij wel in liefde. Ook oordeel jij een boek niet naar zijn kaft, wat een hele goede eigenschap is!

Een vis

Een vis die rondzwemt in zijn vissenkom is misschien wel mooi, maar je hebt er niet zo heel veel aan. Je kan ‘m niet bepaald knuffelen of vertroetelen en vissen hebben ook weinig liefde nodig. Als een vis jouw favoriete huisdier is, kan dit betekenen dat jij last hebt van bindingsangst. Oei!

Lees ook
Dit huisdier past het beste bij je volgens je sterrenbeeld

Vogel

Heb jij een vogel als huisdier? Dan betekent dit waarschijnlijk dat jij niet echt avontuurlijk bent aangelegd. Je houdt er niet van om risico’s te nemen en vindt het fijn om op veilig te spelen. Net zoals dat jouw vogel niet echt zijn kooi verlaat, heb jij ook niet bepaald de drang om verre reizen te maken. Jouw huis is waar je je het fijnst voelt. Hier kun je je ontspannen en je bent zeer gehecht aan deze vertrouwde omgeving. En daar is natuurlijk niks mis mee!

Bron: FlairBeeld: Pinterest