Love

4 fabels die niet waar zijn over een succesvolle relatie

fabels-succesvolle-relatie

Lijkt het gras aan de overkant altijd groener en denk je dat jij en je lover alles verkeerd doen? Geen stress! Er is geen stappenplan naar de perfecte relatie. Deze vier leugens over een succesvolle relatie moet je nooit geloven.

1. Jullie zijn het overal over eens

Het is fijn als jullie op veel vlakken hetzelfde over dingen denken, maar precies hetzelfde zijn is zeker niet nodig. Je zal nooit iemand ontmoeten waar je het áltijd mee eens bent. Het is onmogelijk om over alles op één lijn te zitten met je lover en dit is dan ook echt niet ideaal. Dit is een van de fabels die zeker niet per se leiden tot een succesvolle relatie. Het is prima om af en toe te botsen en anders over dingen te denken.

2. Jullie doen alles samen als koppel

Veel stellen denken dat ze alles samen moeten doen, puur omdat ze in een relatie zitten met elkaar. Dit is natuurlijk alles behalve waar. Heeft de een geen zin om naar een ongemakkelijke familieverjaardag te gaan van de ander? Blijf een dagje thuis! Natuurlijk is het belangrijk om interesse te tonen in het leven en de hobby’s van je liefje, maar het is juist goed om ook je eigen leven te behouden. Plan nog maar een weekendje weg met je besties, dan kan je partner ook zijn of haar eigen vrienden opzoeken.

3. Veel bedavontuurtjes

Hoe afgezaagd het ook klinkt, er zijn genoeg mensen die hier nog steeds in geloven. Dit is misschien wel de meest absurde van alle fabels over een succesvolle relatie. Je hoeft niet elk moment van de dag met elkaar onder de lakens te duiken. Het is heel normaal dat het vuur een beetje dooft na een tijd. Er zijn ontelbaar veel factoren die ervoor kunnen zorgen dat er wat minder spanning in de slaapkamer is. Jullie hebben niet altijd even veel zin, jullie libido is niet exact hetzelfde of een drukke wekelijkse routine. Niks mis mee! Vind een fijne middenweg, maar laat de vlam zeker niet helemaal uitgaan. 😉

4. Je hebt nooit twijfels over de relatie

Het is helemaal niet erg om zo nu en dan te twijfelen over je relatie. Koppels die je laten geloven dat dit wel zo is, don’t believe them! Als je van plan bent om met deze persoon de rest van je leven door te brengen, is het logisch dat je soms gaat twijfelen. Je vraagt je af of het de goede keuze is geweest of dat er niet meer vissen in de zee zijn. Dit betekent niet dat jij ongelukkig bent in je huidige relatie en hier ook daadwerkelijk iets mee gaat doen. Het zijn gezonde spanningen en deze zijn goed om uit te spreken. Hoe kijkt je lover er tegenaan? Communiceer en help elkaar!

Beeld: notting hill