Films & Series

Kijkers Expeditie Robinson zijn boos op Thijs: ‘Wat een arrogantie’

expeditie-robinson-thijs

In de nieuwste aflevering van Expeditie Robinson is het wel duidelijk dat het ieder voor zich is. We zagen hoe een échte Robinsonner eruit werd gestemd en hoe Thijs uithaalde naar Niek. En dat laatste schoot bij veel kijkers in het verkeerde keelgat. 

Spoiler-alert!

Géén waterdicht bondje

De kandidaten van Expeditie Robinson worden telkens stiekemer en geniepiger, je weet niet meer wie je kan vertrouwen. Vóór de eliminatie zagen we hoe Thijs, Dzifa, Niels en Niek een bondje vormde en op het idee kwamen om Dennis of Vincent eruit te stemmen. “Als Dennis wint, gaan we op Vincent en andersom”, legt Thijs aan zijn bondgenootjes uit. Uiteindelijk gaat Niels er met de winst van door en wordt er gekozen om Vincent uit het spel te stemmen. Hij is tenslotte de sterkste speler volgens de kandidaten. Zo gezegd, zo gedaan, toch?

Grimmige eliminatie

In de aflevering van gisteravond zagen we dus hoe Vincent er met een plannetje is uit gestemd, maar dit was niet de enige reden van de vervelende sfeer tijdens de eliminatie. Tijdens de eilandraad maakte Vincent duidelijk dat hij door Niek al wist dat het er een plan was om hem eruit te stemmen. Dit zorgde voor geschrokken blikken bij Niek’s bondgenoten. Niek verklaard zijn actie: “Hij ziet het waarschijnlijk aankomen, dus ik wilde eigenlijk mijn excuses aanbieden dat ik ook op hem ga stemmen.”

Nadat het hoge woord eruit was en Vincent wist dat de Expeditie Robinson hier voor hem ophield, moest Thijs nog even wat kwijt. Hij had nog wat lieve woorden voor Vincent, maar ook wat minder lieve woorden voor zijn bondgenoot Niek. “Solidariteit is iets dat vanzelfsprekend is. Zo’n actie als net is niet alleen egoïstisch en wanhopig, maar ik vind het ook hoogst onnodig voor Vinnie die dit moet horen en voor je bondgenoten die daar naar moeten luisteren. Dat je het even weet. Doe ermee wat je wil.”

Lees ook:
Iliass verlaat boos Expeditie Robinson: ‘Natuurlijk had ik veel langer willen blijven’

Boze kijkers

Deze sneer van Thijs zagen Niek én alle kijkers thuis niet aankomen. De fans van het programma hebben van zich laten horen op Twitter en hebben duidelijk gemaakt dat ze het écht niet eens zijn met de actie van Thijs. Hij heeft arrogant en gemeen gehandeld volgens de fans hieronder.

Beeld: RTL

Must reads 👀