Food

Déze 18 etenswaren zijn vies lekker (maar toch ook onweerstaanbaar)

rare-etenswaren

Lekker eten, wie houdt er niet van? Natuurlijk is gezond eten de beste keuze, maar negen van de tien keer neigen we naar naar maaltijden die vies lekker zijn. Wat zo op z'n tijd ook echt geen kwaad kan. Telkens betrappen we onszelf op het kopen van deze etenswaren, waar we stiekem ook heel gelukkig van worden. Deze 18 maaltijden zijn voorbeelden van vies lekker eten die we onweerstaanbaar vinden.

1. Broodje bapao

Twintig minuten in de magnetron en klaar is kees: hoe makkelijk wil je het hebben? Vooral als je geen zin hebt in een ingewikkelde maaltijd, maar ook geen zin hebt in een boterham tijdens de lunch, komt zo’n broodje bapao heel goed uit. Pas op dat je je mond niet brand, die fouten maken wij altijd.

2. Kapsalon

‘S nachts na het stappen is de kapsalon een bekende favoriet, maar ook wanneer je niet in de stad bent is een kapsalon niet verkeerd. Heerlijk, wees maar niet zuinig met die knoflooksaus hoor! En we worden ook niet boos als je per ongeluk uitschiet met de kaas. 😉

3. Saucijzenbroodje

Elke pauze staan we weer voor het dilemma om onze boterham van thuis op te eten, of een heerlijk warm saucijzenbroodje te halen. Toch maar gekozen voor je boterham. Maar nu kan je de saucijzenbroodjes écht niet meer weerstaan als je ze tegenkomt in de supermarkt.  Warm zijn ze het lekkerst, maar koud kunnen ze er ook mee door hoor.

4. Stokbrood met kruidenboter

Een filmavondje op de bank is pas echt perfect met een stokbrood met kruidenboter erbij. En dan het liefst die goedkoopste variant, want dan zitten er vaak twee stokbroden in. Echt onweerstaanbaar die dingen!

5. Puddingbroodje

Terwijl je een hap neemt gutst de pudding er aan alle kanten uit. Een puddingbroodje eet je daarom niet vaak, maar die keren dat je het eet geniet je volop. En wanneer je denkt dat je broodje op is, vind je ook nog eens een klodder pudding bij je mondhoek. Hmm….

6. Berliner bol

Als je ergens vol van wordt, dan is het wel van een Berliner bol. De gefrituurde lekkernijen gevuld met jam zijn héérlijk, maar je moet er niet te veel van hebben. Geloof maar dat je ze dan écht niet meer zo lekker vindt. 😉

7. Frikandel speciaal

Frituur, frituur, frituur. Bijna alles wat uit de frituurpan komt is vies lekker, maar vooral die frikandel speciaal. Alles wat je lekker vindt zit erop en eraan. Jij hebt een air fryer thuis dus dan is deze snack helemaal niet zo erg, toch?

8. Patatje oorlog

Patat uit de frituurpan, een dikke klodder mayonaise en een lading pindasaus. Dat is toch top? Oh, wacht: vergeet zeker die uitjes niet. Dit maken deze lekkernij af. Zonder de uitjes is het geen patatje oorlog natuurlijk.

9. Big Mac (of eigenlijk alles van de McDonald’s)

Een Big Mac is top. Maar eigenlijk geldt dat gewoon voor alles van de McDonald’s. Telkens verlaat je de McDonald’s weer met schuldgevoel, maar man… Wat is alles toch lekker. Lees in dit artikel wat er allemaal in de McDonald’s saus zit. Het zal je verbazen!

10. Oliebol

Wanneer de oliebollenkramen weer op straat staan weet jij niet hoe snel je een oliebol moet halen. Het liefst heb je ze met zoveel mogelijk poedersuiker. Even wachten tot oudejaarsdag, want dan mag jij écht helemaal losgaan.

11. Zweedse gehaktballetjes van de IKEA

Je kent ze waarschijnlijk wel: de Zweedse gehaktballetjes van de IKEA. De balletjes zijn een fenomeen en onmisbaar bij een bezoekje aan de IKEA filialen. Wist je trouwens dat de balletjes eigenlijk helemaal niet Zweeds zijn?

12. Rookworst HEMA

De HEMA weet wel wat lekker is: tompoucen, erwtensoep… En natuurlijk rookworst. De rookworst van de HEMA is vies lekker en die kun je niet laten liggen bij een bezoekje. Op brood of uit het vuistje. Het is maar net wat je lekkerder vindt!

13. Donuts

Alleen gesuikerde donuts zijn al lekker. Maar donuts met een dikke glazuurlaag en allerlei versieringen? Die zijn pas echt lekker. Nu Dunkin’ Donuts ook nog eens te koop is in Nederland kun jij er niet vanaf blijven. Maar zo’n pak met 6 donuts van de supermarkt? Die werk jij ook zonder pardon weg.

14. (Rundvlees / aardappel)slaatje

Ze kosten haast niks, maar zijn zo ontzettend goed. Eens in de zoveel tijd koop je een ‘slaatje’ bij de supermarkt. Ze zitten bomvol calorieën, maar goed: kom maar door met dat slaatje.

15. Wafels met Nutella

Lekkere, dikke wafels met poedersuiker en Nutella… Wie lust ze niet? Je kunt ze bij kraampjes kopen, maar tegenwoordig kun je ook gewoon een wafelmaker kopen. En sinds je dat weet, gaat deze verslaving de verkeerde kant op! Of niet? Ze zijn namelijk zo lekker.

16. Bossche bol

Een enorme bol gevuld met soezenbeslag en slagroom, bedekt met een dikke glazuurlaag van chocolade. Dit is waarschijnlijk naar onze mening een van de beste snacks uit de lijst van vies lekkere gerechten. Het enige probleem. Hoe eet je de Bossche bol zonder jezelf voor schut te zetten?

17. Noedels

Wanneer je bij verveling de voorraadkast in duikt, is de kans groot dat je een pakje noedels tevoorschijn haalt. Even water koken, wat kruiden eroverheen en je bent klaar. Lekker hoor, maar na een kwartier heb je alweer honger.

18. Kaasfondue

Mensen die van kaas houden gooien het liefst overal kaas overheen. Een kaasfondue is daarom altijd een goed idee; het liefst een dikke laag! Alleen is het wel jammer dat je op een gegeven moment geen kaas meer kunt zien… Maar, dat is al snel weer over. 😉

Beeld: clueless