Food

Recept! Zo maak je een mega lekkere Espresso Spritz cocktail

espresso-spritz

Ook groot fan van Aperol Spritz en Espresso Martini? Dan is deze cocktail helemaal iets voor jou. In deze cocktail krijg je namelijk the best both worlds. Wij vertellen je hoe je de Espresso Spritz cocktail thuis kan maken!

Espresso Spritz cocktail

Onze favoriete app TikTok strikes again! Deze app is de place to be voor tips en tricks, inspiratie, outfits en recepten natuurlijk! Zo ook deze keer. FoodTok bewijst dat we ook in de winter kunnen genieten van lekkere cocktails, omdat je de smaken ook aan kan passen naar het jaargetijde. Dag frisse smaken en hallo herfstige zoete smaken. De Espresso Spritz cocktail is de perfecte combinatie van meerdere cocktails waar wij van houden! Klinkt dit ook als muziek in jouw oren? Wij vertellen je wat je nodig hebt en hoe je ‘m maakt.

Ingrediënten

Voor één glas heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • IJsblokjes
  • 200 ml spa rood
  • 1 espresso
  • 1 shot Aperol
  • Orange bitter naar smaak
  • Optioneel: sinaasappelschil en munt voor garnering

Lees ook:
Dit restaurant heeft alleen maar nacho schotels en cocktails op de kaart

Bereiding

We werden al helemaal enthousiast van deze cocktail toen we hoorden dat de bereiding super easy is! In een mum van tijd heb je deze overheerlijke cocktail op tafel staan. En dat willen we tijdens die cosy avondjes wel. Wij leggen je stap voor stap uit wat je moet doen om de Espresso Spritz cocktail te maken.

  1. Vul je glas met ijsblokjes. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte overblijft voor de rest van de ingrediënten natuurlijk.
  2. Voeg vervolgens de spa rood toe aan het glas. Dan de espresso, Aperol en orange bitter. Even roeren en je bent bijna klaar.
  3. Wil je namelijk dat je cocktail er Instagrammable uitziet? Zorg er dan voor dat je een sinaasappel in huis haalt. Met een dunschiller of een kaasschaaf schaaf je vervolgens een stukje schil van de sinaasappel af. Deze hang je over het randje. Ook kun je hier een takje munt naast leggen. Klaar is kees!
View post on TikTok

Beeld: TikTok: @join_jules