Lifestyle

Uit onderzoek blijkt dat dit de duurste supermarkt van 2023 is

duurste-supermarkt-2023

Ontwijk deze supermarkten als je nog een beetje goedkoop wil uitkomen met je dagelijkse kosten. Dit is namelijk de duurste supermarkt van 2023. Waar ga jij voortaan je boodschappen halen?

Prijsstijgingen

Al meer dan een jaar heeft ons landje te maken met enorme prijsstijgingen. Dit heeft met verschillende dingen te maken, maar voornamelijk de oorlog in Oekraïne heeft hier de meeste invloed op. De energiekosten gaan door het dak en dat zorgt er weer voor dat het productieproces niet meer te betalen is voor de supermarkten. Bij wie verreken zij deze extra kosten? Juist, bij ons, de consument! Nu is het wel zo fijn om te weten waar je dan het meeste kwijt bent aan een mandje vol boodschappen. Dít is de duurste supermarkt van 2023!

Kassa Boodschappenmandje

Bij het programma Kassa onderzoeken zij allerlei verschillende zaken, zo gingen zij deze keer op zoek naar de duurste supermarkt van 2023. In het onderdeel Kassa Boodschappenmandje zijn er zes supermarkten met elkaar vergeleken. Ze gaan hierin op zoek naar de goedkoopste bon, met daarop dezelfde 27 alledaagse producten. Wasmiddel, thee, aardappelen, je snapt ‘m!

Normaal voert Kassa dit onderzoek eens per jaar uit, maar doordat de prijzen de afgelopen tijd zó erg gestegen zijn, besloten zij dit na een paar maanden alweer te doen. Hun laatste onderzoek was namelijk in september 2022.

Onderzoek

Door het onderzoek van Kassa is duidelijk geworden dat niet alleen de mensen met een uitkering of pensioen het lastig hebben om rond te komen, maar ook de werkenden strugglen met deze prijsstijgingen. Het boodschappenmandje is met maar liefst 13,21 procent gestegen sinds september vorig jaar. Volgens de onderzoekers betekent dit dat zelfs de goedkoopste producten in de winkel fors in prijs gestegen zijn. Ai…

Lees ook:
Deze 7 groenten en fruit zijn minder gezond dan je denkt

Duurste supermarkt 2023

Houd je vast, het antwoord had je waarschijnlijk niet zien aankomen! Bij een dure supermarkt komt bij ons Albert Heijn of Spar direct naar boven, maar uit het onderzoek van Kassa is iets heel anders gebleken. De duurste supermarkt van 2023 is namelijk, Aldi! Say what?!

We zetten de cijfers even voor je op een rijtje. Zoveel betaal je dus voor boodschappenmandje met 27 dagelijkse producten.

  1. Aldi – € 66,46
  2. Jumbo – € 65,36
  3. Albert Heijn – € 64,84
  4. Plus – € 64,12
  5. Lidl – € 61,21
  6. Dirk – € 56,46

Momenteel is het dus verstandig om je boodschappen bij supermarkt Dirk te halen. Deze stond een paar maanden geleden ook al onderaan het rijtje. Dit scheelt wel een tientje met de duurste supermarkt van 2023! Wij weten het wel, op naar de Dirk!

 

Beeld: pinterest