Health

Last van acne? Déze 3 redenen kunnen de oorzaak zijn

acne

Wanneer je last hebt van acne, kan het lastig zijn om de oorzaak te achterhalen. Heb jij alle veelvoorkomende redenen – en bijbehorende oplossingen – al geprobeerd, maar lijkt niks te helpen? Déze drie dingen zouden nog wel eens de boosdoener kunnen zijn!

1. Genen

Het is heel vervelend, maar acne kan in je genen zitten. En wanneer dit zo is, is het moeilijk om er vanaf te komen. Maar gelukkig is dit niet onmogelijk! Als je aanleg hebt om acne te krijgen, is het belangrijk dat je let op wat je eet. Suiker en zuivel zijn grote boosdoeners. Ook is het verstandig om op de cosmeticaproducten die je gebruikt te letten. Soms kunnen bepaalde ingrediënten ook puistjes triggeren. Probeer hier eens op te letten en je zal binnen no-time merken dat je een stuk minder last hebt van puistjes!

2. Poriën verstoppen

Ook voor deze tip moet je goed letten op de producten die je gebruikt. In heel veel cosmeticaproducten zitten namelijk ingrediënten die je poriën kunnen verstoppen. Bijna iedereen gebruikt wel een face wash, dagcrème, shampoo en conditioner en al deze dingen kunnen je poriën verstoppen. Natuurlijk zal het per product afhankelijk zijn hoe je huid hierop reageert. Maar probeer het eens in de gaten te houden! Achterhaal van welke producten je break-outs krijgt en vergelijk die ingrediënten met elkaar. Zo kun je er langzaam maar zeker achter komen op welke ingrediënten jouw huid niet goed reageert.

Lees ook:
Dit zegt jouw puistjeszone over jou (en wat je ertegen kunt doen)

3. Pieken in je testosteron

Het hormoon dat hormonale acne veroorzaakt, is testosteron. Dus wanneer je veel voeding, drinken en supplementen binnenkrijgt waar een hoge dosis testosteron in zit, zou dit wel eens de oorzaak van je hardnekkige puistjes kunnen zijn. Een voorbeeld hiervan is vitamine D – wanneer je meer dan 100 tot 200% van je DRI binnenkrijgt, kan dit pieken in je testosteronlevels veroorzaken. Andere dingen die dit kunnen veroorzaken, zijn cafeïne, B12 en zink. Probeer hier dus eens op te letten en wie weet is dit wel de key om van je acne af te komen!

Verwachten dat je overnight van acne afkomt, is niet realistisch. Stel dan ook geen onrealistische verwachtingen. Het is echt niet erg als je acne-journey wat langer duurt dan je had verwacht. Je bent goed zoals je bent – met én zonder acne!

Beeld: Pinterest