Lifestyle

Deze dingen die jij doet onder de douche zijn dus hartstikke slecht voor je huid

Goedemorgen girl! Tijd om de dag te beginnen en onder de douche te springen. Maar voordat je dat doet, is het misschien handig om dit artikel te lezen. Want wist jij dat deze fouten heel vaak worden gemaakt onder de douche? 

Deze dingen doe je onder de douche en zijn slecht voor je huid

Het liefst staan we ‘s ochtends uren onder de warme douche. Toch kunnen we dat beter niet doen, want dat is helemaal niet goed voor jouw lieve huidje. Benieuwd wat er nog meer niet goed is om te doen tijdens het douchen? Lees snel verder.

Je doucht te warm

Niets is lekkerder dan een lekkere warme douche als je opstaat. Maar wist je dat te warm douchen mega slecht is voor je huid? Te warm water kan ervoor zorgen dat je huid uitdroogt. Met als resultaat: een droge, rode en jeukende huid. Probeer dus de volgende keer korter en kouder te douchen.

Je blijft te lang onder de douche staan

Douchen is natuurlijk belangrijk voor je gezondheid en hygiëne, maar te lang en te veel douchen kan een slecht effect hebben op je huid. Je kan op die manier namelijk de natuurlijke oliën van je huid aantasten. Het beste is om maximaal vijf minuten te douchen.

Je wrijft jezelf droog met een handdoek

Bij douchen hoort natuurlijk ook afdrogen. En hoewel het lijkt alsof je daar niet zo veel fout kan doen, heeft verkeerd afdrogen toch veel invloed op je huid. De meeste mensen wrijven zichzelf droog met een handdoek. En je voelt hem al aankomen: dit is niet goed voor je huid. Kies liever voor deppen na het douchen. Door te deppen help je de huid om het vocht vast te houden, wat ervoor zorgt dat je huid gezond en gehydrateerd blijft.

Gebruik van producten bij de intieme gebieden

Natuurlijk moet je ook de intieme delen van je lichaam regelmatig wassen, maar dan zonder zeep. Als je te vaak je vagina wast met zeep kan het de natuurlijke PH-waarde aantasten. Vooral wassen met producten met geur en/of schurende texturen zoals een scrub, kan de dunne huid irriteren. Het aantasten van het natuurlijke PH-niveau kan je lichaam beschadigen en aandoeningen veroorzaken zoals bacteriële vaginose.

Lees ook
Dit is de beste huidverzorgingsroutine voor in de avond

Je scheert je benen in de ochtend

De laatste van het rijtje zal je misschien nog het meest verbazen: je benen in de ochtend scheren. Volgens wetenschappers is de beste tijd om je benen onder de douche te scheren voor het slapengaan. Dit is omdat je benen tijdens het slapen warmer worden en hierdoor trekken de haren zich terug in hun haarzakjes en vallen ze minder op. Dus door ‘s avonds te scheren, zullen je benen in de ochtend zachter aanvoelen dan ze werkelijk zijn. Ook niet verkeerd, toch?

Beeld: pinterest