Love

Dit zijn de nieuwe datingtrends voor 2023

datingtrends-2023

Een nieuw jaar betekent natuurlijk nieuwe rondes en nieuwe kansen. Maar waar moeten we dit jaar allemaal rekening mee houden? Singles houd je vast, dit worden namelijk de datingtrends van 2023.

Onderzoek

Die datingtrends komen natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. De datingapp Fruitz deed daarom onderzoek naar alle datingtrends van 2023. Trends die gebaseerd zijn op de ervaringen en behoeftes van Nederlandse singles. Maar liefst 500 vrijgezellen deden mee aan het onderzoek. En wat denk je? 2023 schijnt een bijzonder romantisch jaar te worden. De app voorspelt dat singels afscheid zullen nemen van hokjesdenken en op een romantische ontdekkingstocht gaan door hun eigen datewereld. Maar wat worden dan de trends?

Soulmate searching

De eerste trend is soulmate searching, wat betekent dat wij singles in 2023 opzoek gaan naar de ware. Van de 500 singles heeft 65% aangegeven opzoek te zijn naar een serieuze relatie. Bijna de helft zegt zelfs op zoek te zijn naar hun soulmate. Een kwart van de singles wil in 2023 hun losbandige datingleven achter zich laten. Als Fruitz het zegt moeten we het maar geloven toch?

Daten op z’n Nederlands

Uit eerder onderzoek van Fruitz naar het dategedrag van singles in de koude wintermaanden, bleek dat Nederlanders heel nuchter zijn als het om daten gaat. Echter hebben we nu geconcludeerd dat deze houding zich niet beperkt tot de wintermaanden. In 2023 zal de nuchtere datehouding zich het gehele jaar doorzetten. Bijna 32% van de singles heeft namelijk aangegeven geen date goals te hebben. Ook geeft 40% aan niets te willen veranderen aan hun dategedrag, wat de nuchtere houding van singles in 2023 perfect omschrijft. Ondanks deze nuchtere en soms bijna lakse houding, nemen singles het daten wel serieus hoor.

Lees ook:
Originele date tips! 10 super leuke date ideeën voor jou en je lover

Houdbare scharrels

Een trend die haaks staat op de behoefte aan een soulmate is de derde datingtrend houdbare scharrels. Maar liefst 25% van de ondervraagde singles zegt in 2023 opzoek te zijn naar casual dating en soms meer ;). Een kwart wil daarbij wél verbinding met de ander, maar is nog niet toe aan een vaste relatie. Daarom gaan singles in 2023 vaker voor een houdbare scharrel. Iemand waar ze plezier mee kunnen hebben, maar waar het niet meteen overgaat in een serieuze relatie. De behoefte aan verbinding is dus een terugkomend thema in 2023!

Beeld: pinterest