Love

Hoeveel tijd heb je nodig om weer te daten na een break-up?

daten na break-up

Zodra je besluit om de relatie met je partner te verbreken, is dat altijd een moeilijke beslissing. De ene keer komt er veel emotie los en de andere keer besluit je om als vrienden uit elkaar te gaan. Na een verdrietige periode, komt er altijd een moment dat je je weer kan gaan openstellen voor een nieuwe liefde. Maar hoeveel tijd heb je nodig om weer te mogen daten na een break-up?

Daten

Wanneer mag je nou eigenlijk weer daten na een break-up? Allereerst is het mega belangrijk om de tijd te nemen. Wanneer je van de ene relatie in de andere schiet, is de kans groot dat jij de break-up nog geen plekje hebt gegeven. We spreken dan van een rebound, in plaats van een nieuwe lover. De kans dat het liefdesverdriet dan nog komt, is dan een stuk groter. Geef jezelf dus genoeg tijd om te helen en werk aan je mentale en fysieke gezondheid.

Verschillende adviezen

Voor ieder persoon is het verwerkingsproces anders en iedereen verwerkt liefdesverdriet op een andere manier. Hoelang de relatie heeft geduurd met een persoon heeft ook invloed op het daten na een break-up. Experts geven verschillende adviezen, beginnend bij één maand. “Probeer minstens een paar maanden de tijd te nemen, zodat je kunt genezen en verder kunt gaan na het einde van je laatste relatie”, stelt psychologe Sara Schewitz.

Lees ook: 
Hoe wed je op de juiste persoon om mee te daten?

Ook het advies van psychologe Paulette Kouffman Sherman blijft op een paar maanden. “De meeste mensen hebben een maand of twee nodig om het uiteenvallen te verwerken, te rouwen en lessen te integreren voordat ze er weer in springen als ze een redelijk serieuze relatie hadden. Als je een jaar of langer met iemand uitgaat, heb je misschien drie tot vier maanden nodig. Aan de andere kant heb je misschien minder tijd nodig als je relatie erg kort was.” Kortom het verwerkingsproces duurt minimaal één maand, zonder maximum. Het is vooral belangrijk dat jij alle fases doorloopt en alle tijd neemt om je weer open te kunnen stellen voor een nieuwe liefde.

Beeld: Pinterest