Love

Dít drankje kan je het beste bestellen op een eerste date

date-drankje

Heb je een afspraakje op de planning staan en wil je een goede indruk achterlaten bij je crush? Girlscene to the rescue! Bestel dít drankje op je eerste date en het zal gegarandeerd vlekkeloos verlopen!

Eerste date

Je hebt afgesproken in een restaurantje in de buurt en je zit wachtend klaar totdat je crush binnenkomt lopen. Je wil alvast een wijntje bestellen om de spanningen wat te kalmeren, maar je date besluit om een theetje of koffie te bestellen. Natuurlijk wil je niet overkomen als een alcoholist, dus doe je maar met hem mee. Ondanks dat jij liever dat wijntje had gehad, is je date een heel stuk slimmer bezig dan dat je denkt!

Er is namelijk onderzoek gedaan naar welk drankje je het beste kan bestellen op een date. Hieruit bleek dat een warm drankje, zoals thee en koffie, het succes van de eerste date vergroot.

Warme dranken

Maar hoe zit dat dan? Het blijkt dus dat mensen die een warm drankje vasthouden op hun eerste date, betrouwbaarder, aardiger en vrijgeviger overkomen bij hun gesprekspartner. Hierdoor ontwikkel je eerder warme gevoelens voor elkaar. Uit een onderzoek van de Universiteit van Colorado is gebleken dat als iemand een warm drankje heeft, deze eerder wordt omschreven als iemand met een ‘warme persoonlijkheid’. Dat kan natuurlijk heel goed in je voordeel werken op de eerste date!

Lees ook:
Déze vier plekken moet je altijd vermijden op de eerste date

Koude dranken

Zoals je wel kan raden, werken koude dranken dus precies het tegenovergestelde. Als jij een koud wijntje drinkt, kan jij overkomen als een minder vrijgevig en zelfs egocentrisch persoon! Wow! Misschien is dit wel de verklaring van al je mislukte dates in het verleden. Een ‘gezellig’ wijntje is dus een heel stuk minder gezellig dan je had gedacht. Voortaan dus toch maar op koffiedate gaan, of je besteld een glühweintje. Dat is ook warm 😉

Beeld: pinterest