Health

5 redenen waarom je je dag moet beginnen met citroenwater

warm-citroenwater

Wist jij dat citroen heel goed voor je is? Het zit boordevol vitamine C, een antioxidant die zorgt voor het aanmaken van collageen. Dit zorgt voor het versterken van je pezen en banden en het houdt je botten soepel. Het helpt zelfs tegen huidveroudering! Alsof dit niet genoeg was heeft het drinken van een kopje citroenwater per dag nóg meer voordelen. Wij vertellen je de vijf redenen waarom je je dag moet beginnen met warm citroenwater.

1. Hart

Kalium is een mineraal dat in een citroen zit wat dus megagoed is voor je hart! Kalium is een van de mineralen die betrokken is bij het regelen van de vochtbalans en de bloeddruk in je lichaam. Je bloeddruk wordt automatisch lager als hij te hoog wordt én het verkleint de kans op het krijgen van een beroerte.

2. Afvallen

Tot nu toe is er nog geen echt bewijs dat citroenwater helpt bij het afvallen. Dit komt omdat onderzoeken gericht zijn op de aantoning van vetvermindering. Citroen is inderdaad geen magisch middel dat de kilo’s doet laten verdwijnen, maar het zorgt wel voor een snellere spijsvertering. Je ontdoet je darmen van afvalstoffen waardoor ze hun werk beter gaan doen. Daarnaast werkt citroen verzadigend, waardoor je minder snel zal snacken. De grootste factor hierin is citroenwater, omdat het drinken van voldoende water het makkelijker maakt om minder te eten. Deze factoren kunnen je dus helpen bij het afvallen.

3. Nierstenen

Dat citroenwater voor heel veel factoren goed is, is nu wel duidelijk. In een citroen zitten naast vitamines en mineralen ook citraten. Citraat wordt ook wel citroenzuur genoemd en is een stof die in ons lichaam voorkomt. Citraat is een stof die kan helpen om nierstenen tegen te gaan. Om het echt effect te laten geven, moet je meer dan één kopje per dag drinken. Het beste is dan om de hele dag door citroenwater te drinken.

4. Zuivere huid

Dit is naar onze mening een van de beste redenen voor het drinken van citroenwater en een waar we daadwerkelijk resultaat van kunnen zien. Citroen kan je helpen bij het krijgen van een zuivere huid! Geweldig toch! Vitamine C in de citroen haalt alle gifstoffen uit je bloed, dit vermindert puistjes en rimpels. Yehes!

Lees ook:
Nog niet wakker in de ochtend? Dan moet je déze vijf dingen eens eten

5. Stressbestendig

Stress jij de hele dag door? Begin dan nu met het drinken van citroenwater! Hoe meer vitamine C in je lichaam, hoe minder stress. In een citroen zit veel vitamine C, dus dat is top. Aan het drinken van citroenwater zitten dus een heleboel voordelen. Het is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je stressgevoelens. Dus drink één kopje citroenwater per dag, en zie wat het jou brengt!

Beeld: Pinterest