Food

Dít zijn de 5 lekkerste winterse cocktails voor de feestdagen

cocktails-feestdagen

In deze tijd van het jaar pakken we altijd zo groots mogelijk uit! Decoraties, cadeautjes, tafels vol met eten en natuurlijk de lekkerste cocktails. Dít zijn 5 overheerlijke winterse cocktails om tijdens deze feestdagen op tafel te zetten.

1. Gin Tonic met sinaasappel

Gin Tonics zijn de leukste cocktails van allemaal. Je kan hem precies zo maken als dat je zelf wil! Het hele jaar kan je dit overheerlijke mixdrankje drinken, dus ook zeker met de feestdagen! Geef er een warme, feestelijk twist aan door sinaasappel en rozemarijn toe te voegen. Laat het rode fruit en de komkommer dus even achterwegen.

Vul je glas met 1/3 Gin Mare en 2/3 met Fever-tree Mediterranean tonic. Gooi er was ijsblokjes in en garneer het met een takje rozemarijn en een schijfje sinaasappel of met een vrolijke krul gemaakt van de schil.

2. Ginger Gin Fizz

Nu we toch met de Gin in de weer zijn, hebben we nog een overheerlijke cocktail voor jullie! Voor deze halen we de komkommer er toch maar weer bij. Het blijft toch wel een klassieke toevoeging aan je cocktail op gin-basis.

In deze sprakling cocktail zit 50 ml Hendrick’s Gin, 80 ml bruiswater, 25 ml limoensap en om de ‘ginger’ in de naam te krijgen voeg je er nog 15 ml gembersiroop aan toe. Doe nog wat ijsblokjes in je glas en leg er wat lange schijfjes komkommer in! Enjoy!

3. Glühwein

Deze kan natuurlijk niet ontbreken uit dit lijstje! Dit is het allerlekkerste recept voor een hartverwarmend pannetje Glühwein. Met deze kou kunnen we wel een opkikkertje gebruiken, laten we maar direct naar het recept gaan. Dit is voor 6 á 8 porties, ligt eraan hoe vol jij de glazen schenkt 😉

Doe 750 ml robuuste rode wijn, 800 ml cognac, 75 gram suiker, 4 kaneelstokjes, 1 steranijs, 5 kruidnagels en 1 lange krul sinaasappelschil in een pannetje. Verwarm het pannetje, maar breng deze niet helemaal aan de kook! De wijn is klaar als de suiker volledig is opgelost. Daarna kan je het overschenken in glazen of leuke mokken.

4. Eggnog

‘Eggnog is dat niet gewoon de Nederlandse advocaat?’ Ja, dat zou je bijna denken! De twee drankjes lijken zeker heel erg op elkaar, maar om advocaat te maken wordt alleen gebruik gemaakt van de eidooiers. Dit geeft een wat diepere en rijkere smaak dan eggnog.

Online zijn er talloze varianten te vinden van deze winterse cocktail, maar je kan het dus ook gewoon (net als advocaat) kant-en-klaar kopen. Slagroom erop en garneren met wat kaneel of steranijs, and you’re done! Sstt, niet door vertellen!

5. The French Blonde

De Fransen zijn échte levensgenieters en weten als de beste wat lekker is op het gebied van dranken. Denk aan de fantastische Franse wijnen en champagnes, heerlijk! Deze keer komen ze met deze zoetige French Blonde cocktail op basis van (je raadt het al) wijn! Dit recept is voor vier glazen, pas de hoeveelheden aan als je met meer of minder bent.

Om te beginnen doe je een scheutje vlierbloesemsiroop in alle vier de glazen en je kan de randjes vast beplakken met specerijensuiker. Vervolgens schenk je 120 ml gin naar keuze, 24o ml Lillet Blanc en 240 ml grapefruit sap in een cocktailshaker met wat ijsklontjes. Schud dit stevig totdat de shaker helemaal koud aanvoelt en verdeel de inhoud over de glazen. Geniet ervan!

Beeld: pinterest