Food

Cocktail time: zo maak je een creepy Halloween Martini

cocktail-halloween-martini

De herfst staat niet alleen in het teken van de goudgele blaadjes op de grond, maar Halloween is misschien wel het meest belangrijke tijdens dit seizoen. Nog een paar nachtjes slapen en dan is het tijd om te griezelen! Om goed in de stemming te komen; maak samen met ons deze overheerlijke én creepy Halloween Martini cocktail.

Spooky season

Door onze Amerikaanse vrienden en celebs zijn wij in Nederland inmiddels ook helemaal fan van Halloween. Op precies 1 oktober begint spooky season en dat is overal aan te merken. De huizen in volksbuurtjes worden versierd en je Instagram-feed staat vol met kostuumideeën voor de 31e. Of je nu een griezelige movienight hebt gepland met je vriendinnen of een groot Halloweenfeest, een lekkere cocktail slaan wij nooit af. 😉 Om je avond compleet te maken, deelt influencer Olivia de allerleukste en spannendste recepten. Vandaag gaan we aan de slag met een Halloween Martini cocktail.

Halloween Martini

Deze cocktail is werkelijk voor iedereen weggelegd, want je kan hem precies maken zoals jij zelf wil! Haal de ingrediënten in huis voor de martini cocktail die jij het lekkerste vindt en maak hem Halloween proof met al onze tips. Nu je toch een tripje maakt naar de supermarkt, haal dan direct marshmallows in huis, dit ga je straks nodig hebben. Dit drankje is niet alleen leuk om te serveren aan je gasten, maar nodig je vriendinnen uit en ga samen aan de slag. Klieren, drinken en verkleden in de meest spooky outfits. Klinkt goed!

Hoe maak je deze cocktail?

Alright, laten we beginnen. Als eerste gaan we aan de slag met de decoraties van het glas, waarna we vervolgens de cocktail erin schenken. De Halloween Martini heeft een spinnenweb-achtige look en dit maken we met zoete marshmallows. Leg een aantal marshmallows op een bordje en warm deze op in de magnetron of oven. Wanneer de snoepjes zacht genoeg zijn, kan je hier slierten van maken. Trek de marshmallows met je vingers uit elkaar en doe ze over de randen van het glas. Probeer het een en ander uit, totdat het lijkt op een spinnenweb.

Nu je de rand klaar hebt, is het tijd voor de Halloween Martini cocktail zelf. Kies voor jouw favoriete variant, maar om in het thema te blijven raden wij een espresso martini of chocolade cocktail aan. Deze zijn donker van kleur en laten het contrast met het witte spinnenweb het beste zien. Houd je hier niet zo van en ga je liever voor een lichte cocktail? Dan kan je hier rode of zwarte (glitter)kleurstof in doen. Je bent helemaal vrij om het zelf in te vullen. Have fun!

View post on TikTok

Beeld: instagram @liv.yah

Must reads 👀