Food

Cocktails shaken met je girls? Dat doe je bij Bols Cocktail Academy

cocktail-cursus-bols

Wat is er beter dan je eigen cocktails shaken? Juist, ze opdrinken! Maar na talloze mislukte pogingen slagen we er nog steeds niet in om dat perfecte schuimlaagje op onze Poma te krijgen, of de ideale verhouding tussen rum, limoensap en suiker te vinden voor onze Mojito. Hoe fantastisch zou het zijn als een paar professionals ons dit haarfijn konden uitleggen? Gelukkig is er nu een plek in Amsterdam waar jij en je vriendinnen terechtkunnen voor de leukste cocktailworkshop: Bols Cocktail Academy.

Cocktailliefhebbers

Als échte cocktailliefhebbers kennen we onze persoonlijke favorieten van binnen en van buiten – geen enkele Mojito of Espresso Martini is nog veilig. Maar of we ze net zo goed zelf kunnen namaken, is nog maar de vraag. Regelmatig proberen we thuis met vriendinnen wat recepten uit, en met onze shakers en mixers voelen we ons bijna als ware bartenders in de kleine studentenkeukens waar we samen experimenteren. Toch zouden we het graag écht onder de knie willen krijgen, en wie kan ons dat beter leren dan professionele cocktailshakers?

Bols Cocktail Academy

Bij Bols Cocktail Academy staan de meest ervaren trainers en prachtige cocktailbars klaar om ons alles te leren over cocktails: van de ingrediënten en technieken tot het perfect shaken en serveren. Na deze workshop ben jij de officiële drankjesexpert op het volgende feestje. Samen met je vriendinnen kun je kiezen voor een korte cocktailworkshop of een uitgebreide training van een halve dag (perfect voor wie de fijne kneepjes van het vak wil leren). Hier ontdek je alles over bartending en hoe je de lekkerste (en mooiste) cocktails kunt maken. Het bereiden van je favoriete drankjes is nog nooit zo eenvoudig geweest. Dat terrasje in de zomer ruilen we graag in voor ons knusse balkonnetje, want jouw drankjes zullen van ongekende kwaliteit zijn – geen enkele bar kan daar nog aan tippen.

View post on Instagram
 

Nieuwe hobby

Tijdens de workshop sta je achter je eigen cocktailbar en duik je in de wereld van professionele bartenders. Geen zorgen, je hoeft geen dure gereedschappen aan te schaffen achteraf, want deze experts houden rekening met wat je al in huis hebt of gemakkelijk kunt verkrijgen. Deze nieuwe hobby kun je dus zonder twijfel thuis voortzetten. Je leert door te doen – en natuurlijk door te proeven. En het beste van alles? De zelfgemaakte drankjes die je tijdens de workshop maakt, mag je gezellig opdrinken aan de bar met je vriendinnen.

Échte bartender

We waren zo excited dat we natuurlijk de workshop zelf moesten uitproberen. Met een rondleiding door het cocktailmuseum dompelden we onszelf onder in de wereld van Lucas Bols en zijn verhaal – en de drank – waarmee hij langzaamaan de wereld veroverde. Een hoogtepunt? Het ruiken aan alle verschillende smaken Bols-likeuren. Natuurlijk konden we het niet laten om hier een klein weddenschapje over te maken, en degene die de minste geuren correct wist te plaatsen, moest trakteren op een cocktail aan de spiegelbar. Nadat onze dorst gelest was, was het tijd om zelf aan de slag te gaan en te shaken, shaken, shaken. Op het menu stonden échte klassiekers. Enne, die smaakten na afloop nóg lekkerder omdat we ze zelf hadden gemaakt!

Wil je ook een cocktailworkshop boeken met je vriendinnen? Neem dan snel een kijkje op Bols.com!

Beeld: instagram @daisybirchalll